Censura judicial per denunciar la corrupció en la sanitat

La revista “Cafè amb Llet” ha estat condemnada a pagar 10.000 i € a retirar tots els vídeos on s'acusa a diferents alts càrrecs de CiU, PSC i empresaris afins, d'opacitat a la sanitat pública catalana.

“Fa dues hores ens han confirmat que el jutjat de primera instància número 37 ens ha condemnat a pagar 10.000 euros per un vídeo que vam penjar a Youtube.” Així comença l’últim vídeo penjat pels autors de la revista Cafè amb Llet, una revista de la província de Girona, que els últims anys s’ha dedicat a denunciar diferents casos d’opacitat i amiguisme en la contractació de serveis i estudis per part dels Consorci Sanitari Maresme-Selva (CSMS), l’Hospital Sant Jaume de Calella i l’Hospital Comarcal de Blanes.

Segons les seves denúncies, que ningú ha pogut desmentir, sembla que hi ha partides de pressupost sense justificar i contractacions milionàries a empreses privades mitjançant procediments irregulars i poc transparents, adjudicades a empreses dels propis dirigents dels ens públics.

Mitjançant diferents vídeos penjats a internet, els redactors de la revista exposen cas per cas tots els dubtes i irregularitats que existeixen al voltant d’aquests organismes públics sanitaris, i donen dades i noms de les activitats i les persones implicades.

Ara, un jutge ha condemnat a la revista a una multa absurda i abusiva, per faltar a l’honor d’una de les persones que apareixia al vídeo. Sorprèn que només un dels acusats hagi realitzat la denúncia, mentre tota la resta manté un silenci sospitós que no pot ni desmentir les irregularitats, ni demostrar el correcte procediment de les accions sospitoses de corrupció.

La trama político-empresarial que ha destapat la revista acusa a empresaris i dirigents de CiU i del PSC, alguns amb càrrecs electes i en les llistes per les properes eleccions, que estan aprofitant les polítiques de retallades i privatitzacions impulsades des del govern, per tal d’enriquir-se personalment.

Des de les Candidatures Alternatives del Vallès-CAV, donem tot el nostre suport als redactors de la revista Cafè amb Llet , que lluny d’acovardir-se i renunciar al periodisme crític i d’investigació que han portat a terme durant aquests anys, segueixen obstinats en la defensa de la transparència, les bones pràctiques, la bona gestió del diner públic i la universalitat i qualitat del sistema sanitari.

Creiem que les amenaces i les coaccions que estan patint en forma de condemna judicial, però també a la invisibilitat a la que està sotmès tot el cas per part dels grans mitjans de comunicació, és una demostració més de la censura encoberta que es practica en aquest país, per tal de mantenir les elits al marge de la llei i amb el control del capital.

Les Candidatures Alternatives del Vallès-CAV demanem que es retirin tots els càrrecs cap als autors de la revista Cafè amb Llet, i exigim que s’obri una investigació i si cal un procés judicial, per tal d’aclarir totes les denúncies fetes públiques per la revista, per tal de poder arribar fins als responsables perquè paguin i reparin tots els danys i malversacions efectuades.

PER LA DEFENSA DE LA SANITAT PÚBLICA I DE QUALITAT, I EN CONTRA DE LA CORRUPCIÓ I LA MALVERSACIÓ DE FONS PÚBLICS.