L’Entesa per Sabadell porta al ple municipal la petició d’enderroc immediat dels blocs de pisos abandonats dels Merinals

2012 Merinals 1

L’Entesa per Sabadell defensarà demà al ple municipal una moció que reclama l’enderroc immediat dels blocs de pisos en estat de ruïna del barri dels Merinals.

2012 Merinals 1La situació d’aquests habitatges, buits i abandonats des de fa més de quatre anys, planteja seriosos problemes de seguretat i de salubritat i la seva degradació actual constitueix un autèntic perill per a tot el veïnat, per la cosa es fa necessari el seu enderroc immediat.

Tanmateix, fins ara, ni les demandes contínues de l’Associació de Veïns dels Merinals, ni les gestions que han dut a terme l’Entesa per Sabadell o el propi govern municipal no han aconseguit un compromís de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (antiga ADIGSA) per l’enderroc dels blocs de pisos abandonats de l’illa formada pels carrers del Brasil, Tenerife, Argentina i Fuerteventura, al barri dels Merinals, que van quedar buits en el marc de l’operació de substitució al patir aluminosi.

Fa mesos que l’Entesa per Sabadell es va fer ressò de la problemàtica i de la preocupació veïnal i es va adreçar a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya que, va respondre amb un escrit del Director de Promoció de l’Habitatge, Sr. Albert Toledo, que no concretava cap previsió de data per a l’enderrocament i atribuïa al Ministeri de Foment la manca de fons suficients per remodelar els barris.

L’Entesa per Sabadell considera inadmissible el retard en una actuació que ja constava en el projecte de substitució i que ara és inajornable per garantir la seguretat de totes les persones que viuen al barri i millorar la seva qualitat de vida, perquè la zona s’ha convertit en un focus de brutícia i deixadesa realment lamentable.

L’Entesa per Sabadell confia en obtenir un pronunciament unànime del consistori a favor de reclamar a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya l’immediat enderroc d’aquests edificis.