L’Entesa per Sabadell veu amb preocupació el futur de CUBIGEL

120608 GM 3

Els nous propietaris acomiadaran el 25% de la plantilla

L’Entesa per Sabadell ha acollit amb preocupació extrema el futur de l’empresa CUBIGEL, hereva de la històrica Unitat Hermètica, després de conèixer fa uns dies la compra per part del grup xinés Huayi.

120608 GM 3Els nous propietaris ja han anunciat l’acomiadament del 25% de la plantilla, és a dir, 140 treballadors i treballadores, així com d’altres mesures, com ara la reducció del 15% del sou o la precarització d’una part de la plantilla que estarà contractada temporalment.

D’altra banda, segons ha explicat el comitè d’empresa, el grup Huayi reduirà de cinc a dos la gama de compressors que fabrica, fet que implica un retrocés en l’aposta industrial que venia fent CUBIGEL i que pot tenir conseqüències estratègiques negatives, de manera que el futur de l’empresa és incert.

Per últim, l’Entesa per Sabadell lamenta que el govern municipal no informés de les novetats la passada setmana, ja que van haver de conèixer l’operació de compra de CUBIGEL pels mitjans de comunicació, malgrat la junta de portaveus va donar, a començament d’any, total recolzament a les reivindicacions de la plantilla per buscar un futur viable per a l’empresa.