Sis persones amb mobilitat reduïda queden atrapades a Renfe Centre per manca d’ascensor i escala mecànica

63

S’ha hagut de recórrer a Mossos d’Esquadra i Bombrers perquè Renfe reconeix que no disposa de cap servei d’emergència

Amb l’acció d’avui, l’Entesa per Sabadell ha volgut visualitzar la impossibilitat material d’utilitzar l’Estació de Renfe Centre de Sabadell per part de les persones que es mouen en cadires de rodes, cotxets de criatures, crosses, maletes o qualsevol altra dificultat, al no disposar de cap ascensor que comuniqui les andanes amb l’exterior.

63 Aquesta situació no és nova, sinó que existeix des de la seva construcció, fa 35 anys. I des de fa 17 anys s’incompleix la legislació vigent que obliga eliminar les barreres arquitectòniques dels edificis i instal·lacions públiques i privades.

Per si fos poc, des del mes de març de 2011, fa 15 mesos, aquesta situació s’ha vist agreujada per l’avaria de l’escala mecànica.

El Ministeri de Foment, Adif i la Generalitat han manifestat que no tenen cap intenció d’arreglar l’escala, al·legant que s’ha de reformar la totalitat de l’estació. Una resposta que no soluciona res perquè no s’ha aprovat la corresponent dotació econòmica per dur-la a terme. Es tracta d’una excusa ja coneguda que dura des de fa més de 8 anys.

Es tracta d’un absolut menyspreu cap els usuaris de l’estació i del conjunt de la ciutadania, provocant que moltes persones amb dificultats de mobilitat no puguin utilitzar aquest mitjà de transport públic sense ajuda.

Volem recordar que el Ple municipal de novembre de 2009, va aprovar per unanimitat una moció a proposta de l’Entesa per Sabadell, instant el Ministeri de Foment a complir la legislació i pressupostar per l’any 2010 la remodelació. El resultat ha estat nul.

També, el passat 1 de juny, a proposta de l’Entesa, la Junta de Portaveus va aprovar una moció instant ADIF a reparar de manera immediata o bé a substituir l’escala mecànica d’accés a l’andana de l’estació Renfe Centre.

Tot i aquests compromisos trobem a faltar una actitud més activa per part del govern municipal que, al cap i a la fi, és el responsable de fer complir la legislació que resolgui la problemàtica que pateixen els ciutadans i ciutadanes de Sabadell.

L’Entesa continuarà denunciant aquesta vulneració dels drets de les persones com és el dret a l’accessibilitat i fent les gestions necessàries perquè s’eliminin definitivament les barreres de l’estació de Renfe Centre.