L’Entesa per Sabadell exigeix el reinici de les obres dels FCG

120415 Passeig

Denuncia la opacitat i el secretisme de la comissió mixta Generalitat i Govern Municipal sobre el futur de les obres

L’Entesa per Sabadell continua la seva campanya de denúncia de l’aturada de les obres i per exigir a la Generalitat el reinici immediat del perllongament dels Ferrocarrils de la Generalitat, una campanya que va començar amb la distribució d’un full informatiu monogràfic sobre l’aturada i que ara també es visualitza amb pancartes en diferents punts de la ciutat.

120415 PasseigL’Entesa per Sabadell considera que l’aturada de les obres del perllongament dels Ferrocarrils de la Generalitat no respon només a un problema de finançament, sinó que és una conseqüència més de la política contrària als serveis públics que el govern de la Generalitat està aplicant i al fet que el transport públic lamentablement no sigui una prioritat per a CiU.

L’actual situació de paràlisi de les obres, sense un calendari definit i creïble de reinici i finalització de les mateixes, eternitza els greus inconvenients que ja comportaven les obres per a l’activitat comercial, la pèrdua d’espais públics i la mobilitat a les zones afectades, però sobretot el greuge per als veïns i veïnes que des de fa mesos n’estan patint les conseqüències, fins el punt de no poder accedir al domicili, patir l’existència d’importants focus de brutícia i l’alteració de la qualitat de vida.

Tot i aquesta greu situació, lluny de prendre un compromís en ferm per finalitzar les obres, la Generalitat de Catalunya i el Govern municipal van crear una Comissió tècnica mixta, sense que dos mesos després d’haver-se creat s’hagi conegut cap treball ni cap tipus de resultat, esdevenint una nova cortina de fum per desviar l’opinió pública.

Una situació que la ciutat de Sabadell no pot tolerar ni un dia més, davant la qual, malauradament el Govern municipal i l’alcalde Manuel Bustos, continuen mantenint una actitud passiva i d’indiferència per les greus conseqüències econòmiques i socials que genera l’aturada de les obres.

Per aquest motiu l’Entesa per Sabadell, coherent amb el compromís subscrit en la declaració de la Junta de Portaveus del passat 27 de gener, reclama el reinici immediat de la totalitat de les obres i el compromís de què es finalitzin en el termini més breu possible. L’aturada de les obres, a banda de generar la més absoluta incertesa sobre el seu futur, comporta una inacceptable dilació de les greus problemàtiques que ocasiona al llarg de la ciutat.