L’Entesa per Sabadell qualifica d’èxit la Vaga General i valora molt positivament el seguiment que ha tingut a Sabadell i al Vallès

IMG_8056

Condemna l’actitud desproporcionada i violenta dels Mossos d’Esquadra

L’Entesa per Sabadell valora de manera molt positiva el seguiment de la Vaga General a la nostra ciutat en contra de la reforma laboral del PP i de les retallades de drets socials que apliquen tan els govern central com el govern de la Generalitat de CiU.

IMG_8056A més de l’elevat percentatge de seguiment de la vaga, un 80% segons dades oficials, superior a anteriors convocatòries, volem destacar també la massiva assistència les manifestacions convocades aquest mati que han sortir de l’Eix Macià i han finalitzat a la Plaça del Dr. Robert. Unes manifestacions que, si bé no s’han convocat de manera unitària, han aplegat més de 10.000 persones, resultant una participació històrica.

L’Entesa per Sabadell ha participat activament en la vaga i en les manifestacions, en les que els seus regidors Virginia Domínguez i Juli Moltó han encapçalat, junt amb altres regidors i regidores de la comarca el seguici de les Candidatures Alternatives el Vallès, CAV.

Per l’Entesa per Sabadell aquesta mobilització ha de ser l’inici d’un procés de mobilitzacions que ha d’anar en augment fins aconseguir la retirada completa de la contrareforma laboral i l’aturada total de les retallades i dels acomiadaments.

Per altra banda des de l’Entesa per Sabadell lamentem i condemnem l’actuació dels Mossos d’Esquadra que, una vegada més, han actuat de manera indiscriminada contra un piquet informatiu de la zona sud de Sabadell que estava realitzant la seva tasca d’extensió de la vaga.

Especialment greu i reprovable ha estat l’actuació policial contra dos periodistes i una fotògrafa de Vilaweb als quals han retingut, maltractat i amenaçat, tot i identificar-se com a periodistes. La càmera, a més d’esborrar-li les imatges preses, ha tingut de ser atesa al CAP de Sant Fèlix de diverses ferides.

En aquest sentit l’Entesa per Sabadell actuarà per clarificar el perquè d’aquesta nova actuació indiscriminada i violenta dels Mossos en contra de la ciutadania i en demanarà responsabilitats.

Finalment, regidors de l’Entesa s’han personat a la Comissaria dels Mossos d’Esquadra per interessar-se per la sort de 6 persones detingudes i intercedir a favor de la seva posada en llibertat.