L’Entesa per Sabadell enceta una campanya per a donar a conèixer les possibilitats de l’Espai del Vapor Cusidó als veïns de la Creu Alta

L’Ajuntament de Barcelona impulsa una campanya amb el mateix objectiu

L’Entesa per Sabadell defensa la necessitat de donar un ús provisional a l’espai de 4.200 m2 resultant de l’enderroc del Vapor Cusidó. Aquest espai, que ha costat a la ciutat prop de 3 milions d’euros, es troba actualment tancat a cal i canto, sense que els veïns i veïnes en puguin fer un ús concret mentre no arriba el moment d’urbanitzar-lo com a plaça.

1203 Full Espai CusidóEs tracta d’un gran espai al mig del barri de la Creu Alta, el qual seria un greu error desaprofitar les possibilitats que té de cobrir les diferents necessitats de lleure que tot el barri, de manera provisional, i amb un cost econòmic molt baix i a partir de la implicació de la ciutadania.

En aquest sentit, l’Entesa ha començat la distribució al barri d’un full informatiu sobre les possibilitats que provisionalment es poden donar a l’espai del Vapor Cusidó, il·lustrant-lo amb dibuixos de diferents possibilitats: deixant-lo buit, tal i com està; convertint-lo en un aparcament de cotxes o bé que sigui un espai obert amb usos per a tots els veïns i veïnes.

Per altra banda, l’Entesa per Sabadell valora molt positivament experiències d’altres ciutats, com ara l’anunci de l’Ajuntament de Barcelona, que cedirà una vintena de solars actualment buits, a entitats sense ànim de lucre per donar-els-hi un ús provisional, mentre no es pugui materialitzar el projecte definitiu. Aquesta iniciativa s’emmarca en el pla “Buits” i té com a finalitat implicar la ciutadania en la definició i la gestió d’aquests espais que, a l’estar abandonats, generen un impacte negatiu a la ciutat.

1203 Full Espai Cusidó“>http://w3.bcn.es/V01/Serveis/Noticies/V01NoticiesLlistatNoticiesCtl/0,2138,1653_1802_1_1735650101,00.html?accio=detall&home=HomeBCN

Es tracta d’una proposta molt interessant del Consistori barceloní (CiU) que contrasta amb la manca de visió estratègica dels grups municipals sabadellencs del PSC, CiU i PP, que no van donar suport a la proposta que l’Entesa per Sabadell va portar al Ple del passat mes de febrer, plantejant donar un ús provisional a l’espai Vapor Cusidó.

Adjunts