L’Entesa per Sabadell considera una presa de pèl la proposta del PP sobre la dació en pagament

120221 Consell Habitatge

Les mesures plantejades no resolen la greu problemàtica dels desnonaments sinó que acaben beneficiant els bancs

Les mesures anunciades pel govern del PP sobre la dació en pagament per cancel·lar el deute hipotecari són una veritable presa de pèl, pensades únicament per confondre l’opinió pública en un tema tan sensible que afecta a moltes persones en una situació de vulnerabilitat. Tal i com el govern ha plantejat el tema de la dació no tan sols no resol el problema del deute hipotecari, sinó que acaba beneficiant una vegada més la banca.

120221 Consell HabitatgeLa proposta feta pública pel ministre De Guindos planteja la dació en pagament com una opció que els bancs podran aplicar voluntàriament, quan els hi convingui, i no de forma obligada quan la persona afectada ho sol·licita. També planteja la possibilitat que l’entitat bancària es quedi l’habitatge al marge de cap procés judicial i se l’adjudiqui pel preu d’un euro. Una altra mesura anunciada és la possibilitat que les entitat bancàries que apliquin la dació poden rebre una indemnització de diner públic.

El govern del PP el què pretén amb aquestes mesures és aparentar que planteja solucions per resoldre la greu situació per la que travessen moltes persones que es veuen abocades a deixar el seu habitatge, quan en realitat el que persegueix és continuar beneficiant a la banca.

L’Entesa per Sabadell reclama un política clara a favor de les persones que estan en una situació de vulnerabilitat, aplicant la dació en pagament sense cap tipus de compensació a l’entitat bancària i declarant una moratòria dels desnonaments.

En aquest mateix sentit, l’Entesa per Sabadell, sensible a la situació que genera els desnonaments, ja va plantejar una moció al Ple municipal el passat mes de febrer de 2011, que va ser aprovada per unanimitat, a favor de l’aplicació de la dació en pagament en els casos de residència habitual, si el banc executa la hipoteca i es queda amb l’habitatge, la totalitat del deute, inclosos els interessos i costes judicials, quedi liquidada.