L’Entesa per Sabadell demana que es convoqui el Consell Assessor de l’Habitatge

120221 Consell Habitatge

No es reuneix des de fa 15 mesos

L’Entesa per Sabadell ha demanat al govern municipal que convoqui el Consell Assessor de l’Habitatge, que no es reuneix des de l’11 de novembre de 2010.

120221 Consell HabitatgeEn els darrers mesos s’han produït moltes novetats a la ciutat en relació als temes d’habitatge, com el creixent nombre de processos de desnonament, l’increment de situacions de precarietat, l’aprovació de mocions que comprometen a tot un seguit d’actuacions municipals o, recentment, la reorganització del servei que s’ofereix a la ciutadania.

Totes aquestes informacions no només s’han de traslladar als membres del Consell Assessor de l’Habitatge, sinó que hauria estat oportú convocar-lo abans de dur-les a la pràctica per escoltar les seves aportacions i propostes, un dels compromisos de la moció aprovada pel Ple ara fa un any sobre la dació en pagament.

D’altra banda el Consell Assessor és l’organisme encarregat de fer el seguiment del Pla local d’Habitatge, per tal de valorar-ne el seu acompliment, així com de les polítiques municipals adreçades a la promoció d’habitatge (compra, lloguer, rehabilitació, habitatge social, etc), així com dels serveis municipals com la mediació.

L’Entesa per Sabadell lamenta l’escassa consideració que té el govern municipal pels òrgans i els processos de participació ciutadana, tal i com queda palès pel fet que aquest consell no es reuneixi des de fa quinze mesos.