L’Entesa per Sabadell proposa que l’Escola La Trama pugui utilitzar l’equipament de la Plaça Vallès mentre no disposi del seu nou edifici

L’Entesa per Sabadell ha fet pública la proposta que ha elaborat per pal·liar la manca d’espais que pateix l’Escola La Trama i que no es podrà resoldre definitivament fins que no s’executin les obres d’ampliació al carrer Unió. Aquestes obres, que s’han demorat per manca de dotació pressupostària i encara no estan adjudicades, està previst que tinguin una durada de dos anys i mig.

Com a conseqüència de la manca d’espais, la Generalitat ha previst que el curs 2012-13 s’ofereixi únicament una línia de P3, és a dir, que només podria acollir 25 alumnes. Paral·lelament, la intenció de la Generalitat, amb el beneplàcit de l’equip de govern municipal, és crear una línia addicional de P3 (un “grup bolet”) a l’Escola Teresa Claramunt.

L’Entesa per Sabadell considera que cal buscar una solució per garantir la continuïtat del projecte educatiu de l’Escola La Trama en els propers cursos –no una mala solució d’urgència parcial per un sol curs-, que no redueixi les opcions de tria de les famílies de la zona centre ni perjudiqui altres centres escolars.

La proposta que l’Entesa per Sabadell ha fet arribar a l’alcalde i a la Delegació d’Ensenyament consisteix en l’adequació d’un espai complementari temporal per a l’Escola La trama, per tal que pugui desenvolupar el seu projecte mentre no estigui operativa l’ampliació de l’edifici actual a la zona del carrer Unió.

Es dóna la circumstància que prop de l’Escola La Trama hi ha alguns equipaments municipals en desús, que havien estat utilitzats com a centres escolars, entre els quals el més adequat pel seu estat i per criteri de proximitat seria l’edifici de la Plaça Vallès, actualment desocupat, que fins fa pocs mesos ocupava Xalest. Tanmateix, també seria possible utilitzar la Casa Grau, a la plaça del Gas, que havia utilitzat l’Escola Carme Simó o fins i tot l’antic edifici de l’Escola Riu-sec, a la plaça Jean Piaget, que es podria compartir amb l’ús que fa l’Escola municipal de Música.