Sobre l’aprovació inicial de la plantilla 2012

Intervenció de Virginia Domínguez en el ple municipal del 13 de desembre de 2011

Com vostès saben prou bé, l’Entesa per Sabadell defensa la funció pública com a cos que té la missió de vetllar pels interessos públics, que garanteixin la qualitat i fiscalitzin la gestió.

Per aquest motiu poques vegades tenim coincidències amb la gestió que fan de la plantilla, que té l’objectiu d’anar modelant una plantilla fidel al govern i que no porti la contrària.

Per això, cada cop que eliminen una plaça de la plantilla d’eventuals no podem deixar de sospitar que la persona que l’ocupa acabarà apareixent un dia o altre per la plantilla de funcionaris. I no ens inventem res. Així ens ho han demostrat en molts casos, els darrers molt recents, perquè els antics caps de programa de joventut i igualtat, dels quals van prescindir fent gal·la d’una falsa austeritat, i el comissionat de comerç que tot just acaba de sol·licitar la seva renúncia, ja tenen tots tres plaça de funcionari en aquest ajuntament. Ni la millor oficina de col·locació seria tan eficient.

Així doncs, tot i que sempre celebrarem la reducció de càrrecs de confiança, i avui mateix tornem a afirmar que l’Ajuntament de Sabadell no necessita 4 comissionats i 5 coordinadors que són càrrecs de confiança, rebutgem que la torna sigui la creació de places a mida.
De la mateixa manera, lamentem que el nombre de llocs de treball de lliure designació no pari de créixer. L’any 2008, fa quatre dies, hi havia 3 llocs de treball de lliure designació. Ara, a la plantilla que avui porten a aprovació, n’hi ha 38, que significa que 70 treballadors i treballadores de la casa han accedit a la plaça per aquest sistema de provisió, entre els quals gairebé tots els llocs de direcció, fet que dificulta molt la carrera professional. És a dir, vostès estan utilitzant cada cop més un sistema de provisió que està reservat als llocs d’especial responsabilitat i confiança, sense justificar adequadament aquesta singularitat.

D’altra banda, a la proposta de plantilla laboral apareix una plaça de Tècnic Superior Difusor Cultural, que respon a la seva voluntat de reduir personal a l’Organisme Autònom de Museus i Arxiu, que no podem compartir. L’informe del responsable adjunt de l’Àrea de Presidència justifica aquest canvi per la menor activitat pública dels museus. Però, com ja vam expressar al Consell rector de l’OAMA entenem que si el pressupost baixa i a sobre redueixen personal, l’activitat dels museus minvarà molt i no ens sembla que la seva plantilla estigui precisament sobredimensionada ni que aquesta sigui la millor manera de potenciar els museus municipals que, a més, han d’encarar el disseny del futur Museu Tèxtil de la Indústria Llanera.

Per tant, no donarem suport a aquesta plantilla que s’allunya cada cop més del que la ciutat necessita i del model que l’Entesa per Sabadell defensa, perquè la seva política de personal es basa en la fidelitat a un projecte polític i no pas a l’administració pública des de la professionalitat i la defensa dels principis d’objectivitat, integritat, neutralitat, imparcialitat, confidencialitat i dedicació al servei públic.