L’Entesa per Sabadell proposarà al ple municipal que s’elabori un Pla d’actuacions urgents sobre els edificis abandonats del riu Ripoll

IMG_3116 br

L’Entesa per Sabadell presentarà en el ple municipal de demà una moció per tal que s’elabori un Pla d’actuació al Parc Industrial del riu Ripoll que, a partir de l’estudi de la situació de cada construcció, plantegi les actuacions concretes a realitzar. La finalitat d’aquest pla és garantir la seguretat estructural de les diferents edificacions i eliminar els riscos físics i ambientals, alhora que s’implanten mesures per evitar la degradació i el vandalisme.

IMG_3116 brAquesta proposta està motivada pel fet que en els darrers anys han tancat moltes empreses del Parc Industrial del Ripoll i molts edificis industrials estan actualment en una preocupant situació d’abandonament. Sovint s’hi pot accedir amb tota facilitat, de manera que es generen molts riscos per la presència de pous sense cap protecció, fossats, maquinària, elements estructurals en estat precari, etc., a banda del fet que contenen productes contaminants, com ara plaques de fibrociment o determinades substàncies perilloses per a les persones i per al medi.

Tot plegat configura un espai amb construccions molt malmeses i mig enderrocades, i amb gran quantitat de brutícia, que constitueixen un evident problema de seguretat i de salubritat pública, i que tenen un impacte negatiu sobre el paisatge del Parc Fluvial.

L’Entesa per Sabadell veu amb preocupació que s’hagi arribat a aquest punt per no haver actuat en el seu moment la propietat o la pròpia administració. Per aquest motiu considera que davant d’aquesta situació cal actuar, identificant els edificis que poden generar perill i instant la propietat a assumir la seva responsabilitat, ja sigui prenent mesures de protecció o bé executant l’enderroc.