L’Entesa per Sabadell alerta del tancament de l’SCAI

111025 RP OOFF 1

Exigeix al regidor de Drets Civils i Ciutadania Quim Carné una rectificació

El govern municipal ha comunicat aquest matí als grups municipals que no renovarà el conveni del Servei Ciutadà d’Acolliment als Immigrants – SCAI i convocarà un concurs negociat per cobrir únicament la part d’assessorament jurídic.

111025 RP OOFF 1L’SCAI té un caràcter clarament ciutadà, vinculat als moviments socials, i durant gairebé 18 anys ha ofert assistència diària i gratuïta, assessorament legal, diverses activitats d’acollida, formatives, lingüístiques, etc., així com sensibilització i informació a escoles i entitats.

Tots aquests serveis els fan possible una plantilla de 5 treballadors i treballadores i una quarentena de persones voluntàries que dediquen el seu temps a atendre i orientar les persones immigrades que, en diferents circumstàncies, tenen en comú que estan fent un procés d’adaptació a la nostra ciutat.

L’Entesa per Sabadell lamenta que l’equip de govern hagi pres aquesta decisió de manera unilateral i soterrada, sense informar en cap moment als grups municipals i se sent estafada pel fet que s’hagi menystingut el treball de quatre anys de la Comissió de Nova Ciutadania, que es va crear amb la voluntat de buscar consensos sobre el tractament dels temes relacionats amb la immigració.

La portaveu de l’Entesa per Sabadell, Virginia Domínguez, ha defensat la continuïtat de l’SCAI i emplaça al regidor de Drets Civils i Ciutadania, Sr. Quim Carné a rectificar immediatament aquesta decisió i renovar novament la subvenció per a l’any 2012.

L’Entesa per Sabadell considera que l’acollida és un tema sensible, que forma part de les polítiques socials, al qual cal dedicar esforços per tal de donar suport a un sector de la ciutadania que es troba en situació de feblesa i, alhora, treballar en l’àmbit de la sensibilització per tal de contribuir a la cohesió social, especialment en èpoques de crisi en què es reforça el racisme i la xenofòbia.