L’Entesa per Sabadell demana que es replantegi la continuïtat de la Festa Màxima pels greus incidents que genera

L’Entesa per Sabadell valora positivament el desenvolupament general de la Festa Major 2011, que s’ha dut a terme majoritàriament en absoluta normalitat, en un ambient festiu i amb una important participació ciutadana en les diferents activitats.

No obstant això, l’Entesa per Sabadell es mostra molt crítica amb el desenvolupament de la Festa Màxima, organitzada pel propi Ajuntament, que es va celebrar al Parc Catalunya la nit de dissabte, i que es va saldar amb més de vuitanta intervencions de la Creu Roja, 14 casos de comes etílics que van acabar a l’Hospital de Sabadell i una agressió a un policia municipal. A banda dels desperfectes a un centenar de vehicles estacionats als voltant del carrer de Garcilaso per persones procedents d’aquesta festa.

Davant d’aquests fets tan greus, que el govern municipal ha silenciat absolutament, reclamem que es replantegi la continuïtat d’aquesta activitat, que en els dos darrers anys ha generat incidents i que no és el model de festa que defensem per a la gent jove.

L’Entesa per Sabadell és partidària de fomentar les activitats musicals de qualitat i la música en directe, en detriment de propostes de música enllaunada com la Festa Màxima.

També hi ha altres elements a millorar, com ara la difusió de l’operatiu especial de mobilitat, que ni tan sols sortia al programa, malgrat l’Entesa per Sabadell fa dos anys que reitera aquesta petició per tal que la ciutadania conegui els carrers tallats, els itineraris alternatius i els recorreguts i parades dels autobusos.

Un any més apostem per una programació que sigui resultat de les propostes i de la implicació del conjunt d’entitats culturals i socials de la nostra ciutat, amb activitats adreçades a fomentar la cultura popular i a potenciar i fer difusió dels grups i companyies de Sabadell i del Vallès.
Finalment, l’Entesa vol agrair la tasca de totes les persones i entitats que han col·laborat per fer possible aquests dies de festa.