Sobre els drets econòmics d’ICV i EUiA

Intervenció de Virginia Domínguez en el ple municipal del 6 de setembre de 2011

Ens trobem en una situació totalment anòmala, gairebé surrealista, provocada per l’escissió del grup municipal d’ICV-EUiA tot just després de les eleccions.

No ens toca a nosaltres entrar en consideracions sobre els motius d’aquest trencament anunciat –seran els seus militants i electors els que hauran de demanar comptes-, però sí que volem manifestar que aquesta precoç ruptura és en realitat un frau electoral. Per tant, el que realment lamentem és que sigui possible constituir dos grups municipals independents l’endemà d’unes eleccions.

Però, a part de les nostres consideracions per un procés i un final que considerem mancat de tota ètica, constatem que certament on abans hi havia un grup municipal ara n’hi ha dos i això és completament legal. I si és legal constituir dos grups, s’han d’assumir les conseqüències.

Això té dos efectes directes: Un cost econòmic superior al previst per a l’Ajuntament, per a la ciutat, i un cost moral i polític molt barat per als implicats.

En aquest sentit, no som partidaris de què augmenti el cost econòmic del consistori i per això vam proposar que es repartís entre 6 el que ara reben 5 grups, proposta que no va prosperar.

Per tot plegat, el nostre vot serà d’abstenció, perquè considerem que tots els grups municipals haurien de tenir els mateixos drets, però, alhora, estem en desacord en què hi hagi nous costos que recaiguin sobre la ciutat.