L’Entesa per Sabadell exigeix que es convoqui la Comissió de Seguiment del perllongament de FGC

Temen que s’abandoni el projecte de soterrament entre Gràcia i Can Feu

Cada dia que passa planen més dubtes de que les obres que han de soterrar les vies del tren entre l’Estació de Gràcia i Can Feu s’arribin a realitzar. Aquests soterrament, que ha d’eliminar l’actual barrera que separa els barris de Gràcia i Can Feu i convertir-la en un passeig és un compromís de tota la ciutat i de la pròpia Generalitat.

Aquest compromís però, es troba en la via morta, ja que a dia d’avui encara no ha sortit el projecte a exposició pública, tot i el compromís de la Generalitat de fer-ho abans de finalitzar l’any 2010, sense donar cap tipus d’explicació al respecte de quan sortirà o si no sortirà a exposició pública.
Cal considerar que actualment s’estan executant les obres en base el projecte inicial, que contempla el soterrament únicament fins el carrer del Sobarber i si no es tramita i s’aprova el nou projecte el soterrament fins Can Feu serà inviable.

Aquesta preocupació cal sumar-la al secretisme que envolta aquesta obra i la manca d’informació oficial sobre les mateixes al negar-se a convocar, tant la Generalitat com el Govern municipal, la Comissió de seguiment de Ciutat, que no s’ha reunit des del 23 de desembre del 2009, tot i les reiterades peticions que l’Entesa ha realitzat a favor de la convocatòria d’aquest òrgan d’informació i participació.

Des de l’Entesa per Sabadell denunciem una vegada més aquest secretisme sobre l’evolució de les obres i l’incompliment dels compromisos de soterrar les vies dels FGC fins a Can Feu, i exigim al Govern municipal i a la Generalitat que donin totes les explicacions necessàries sobre aquest projecte i que al mes de setembre es reuneixi la Comissió de Seguiment sense més demora.