Les Candidatures Alternatives del Vallès consideren les retallades en la sanitat pública un atemptat contra els drets de les persones

110718 Mobilització CAP Badia 3

El recent anunci de retallades en el servei d’ambulàncies i el tancament a partir d’aquest estiu de diversos CAP durant els cap de setmana i la nit són inadmissibles I cal considerar-les un atemptat contra els drets de les persones, a parer de les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV).

110718 Mobilització CAP Badia 3Per a Carles Escolà, Conseller Comarcal de les CAV, “el panorama que deixen a la zona del Vallès és desolador: només dos CAP oberts durant la nit, front els set que n’estaven, dos caps oberts el dissabte a Sabadell, davant els tretze que atenien fins ara, i el futur incert del CAP de Fontetes de Cerdanyola. Durant aquest estiu s’anuncia el tancament de 9 CAP a la zona, a més d’un que només farà una obertura parcial. A Rubí les retallades afectaran als serveis de reumatologia, endocrinologia i rehabilitació del CAP Mutua, a més del tancament durant l’agost del CAP Sant Genís.”

Per a Escolà, “no es poden admetre aquestes retallades en els serveis públics. La crisi la continuem patint els mateixos de sempre, els treballador i treballadores. Primer ens quedem sense feina i ara veiem con se’ns retallen els nostres serveis i drets socials. Mentre, per a uns quants no hi ha cap mena de crisi i continuem gaudint de grans privilegis i beneficis. Les retallades que ens anuncien volen dir massificació dels CAP, pitjor atenció i fins i tot riscos per la salut de les persones. És inadmissible”.

Per aquest motiu, des de les CAV treballarem per tal que els nostres Ajuntaments facin totes aquelles accions conjuntes per tal de reclamar que no es retallin els serveis sanitaris que tenim. De la mateixa manera donarem suport a tots el moviments socials que a la nostra comarca reclamin el manteniment i millora dels serveis sanitaris dels que fins ara hem gaudit, com el que ja s’ha produït a Badia on desenes de persones han protestat contra el tancament d’urgències del CAP de Badia, que dóna servei tant a Badia com a Barberà, al voltant de 46.000 habitants que s’hauran de desplaçar a Ripollet o Sabadell.