L’Entesa per Sabadell insta l’alcalde a actuar contra les retallades en el servei dels CAP

Denuncien que tres centres tancaran portes a l’estiu i el tancament permanent del servei de cap de setmana i nit a la major part de CAPs

L’Entesa per Sabadell considera inadmissible que el CAP Lepant, CAP Sud-Campoamor i el Consultori de Poblenou tanquin portes durant l’estiu i que el CAP La Serra redueixi el seu horari d’atenció.

Aquesta restricció del servei forma part de les mesures que el Departament de Salut va anunciar el passat dijous i que afecten 15 centres d’assistència primària del Vallès Occidental, i que parteixen de la premissa de què tota la ciutat fa vacances fora de Sabadell.

El servei també es veurà greument afectat durant els caps de setmana, perquè a partir d’ara –no només a l’estiu- només obriran dos dels equipaments de la ciutat i el de Sant Fèlix serà l’únic que obrirà a les nits.

L’Entesa per Sabadell considera que aquestes mesures atenten contra la qualitat del servei públic d’assistència primària i adverteix que generarà moltes molèsties als usuaris que s’hauran de desplaçar fora del seu barri, a més del probable increment de demanda sobre l’Hospital Taulí i sobre el CAP Sant Fèlix, situació que es veurà agreujada pel tancament de serveis en horari nocturn en altres poblacions de la zona sanitària de Sabadell, com ara Castellar del Vallès o Badia del Vallès.

El passat divendres la portaveu de l’Entesa per Sabadell, Virginia Domínguez, va interessar-se per aquestes mesures i sorprenentment el govern municipal va manifestar no tenir-ne coneixement. Tanmateix, l’endemà van ser detallades al diari El Punt.

L’Entesa per Sabadell vol saber quines actuacions ha fet el govern municipal per evitar aquesta dràstica reducció del servei sanitari, i insta l’alcalde a demanar de manera immediata una explicació a la Conselleria de Salut i a exigir el manteniment del servei ordinari a la ciutat.