L’Entesa per Sabadell denuncia el desinterès del govern municipal per la mort del Pi de Can Manent. Estudia portar el cas a la Fiscalia

L’Entesa per Sabadell va tenir coneixement de la mort del Pi de Can Manent a causa d’un abocament d’aigües residuals a la Riera de Can Canyameres. Per aquest motiu va instar a l’equip de govern a facilitar informació per conèixer els motius pels quals s’ha produït aquesta mort i actuar al respecte.

El Pi de Can Manent és un important exemplar de Pi pinyoner que està catalogat pel Pla Especial de Protecció del Patrimoni de Sabadell, PEPPS pel seu valor mediambiental.

La mort d’aquest exemplar ha estat l’abocament continuat durant anys i anys de les aigües residuals dels habitatges de la Riera de Can Canyameres de la urbanització del mateix nom del municipi de Sentmenat.
Aquesta situació ha estat tolerada durant tot aquest temps pels Ajuntaments de Sentmenat, Sabadell i per l’Agència Catalana de l’Aigua, que no han realitzat cap actuació concreta per evitar els efectes negatius cap el medi. Una actuació lesiva contra el medi, que l’Entesa estudia portar a la Fiscalia.

L’Entesa lamenta la mort d’aquest exemplar protegit i els danys causats durant tots aquest anys a la riera de Can Canyameres per aquesta situació irresponsable i denuncia el desinterès dels responsables municipals per no haver vetllat per les condicions dels espais naturals, especialment pels elements naturals protegits, i per no haver actuat anteriorment per evitar els abocaments a la riera i les seves conseqüències.