Entesa per Sabadell i ERC+RCat rebutgen la proposta de distribució d’espais electorals

110427_RP_ES+ERCEspaisElectorals

Proposen una distribució d’espais alternativa, que respecti la proporcionalitat i la pluralitat

El passat 20 d’abril l’Ajuntament va convocar una reunió amb assistència de totes les candidatures que concorren a les eleccions que, entre altres temes, va tractar la distribució d’espais per a la col·locació de banderoles durant la campanya electoral.

110427_RP_ES+ERCEspaisElectoralsLa proposta que els partits amb més representació van acordar consisteix en què, seguint l’ordre de representativitat, cada partit triï tots els espais entre els 102 trams que s’han posat a disposició de la Junta Electoral. L’efecte d’aquesta distribució és que els partits amb més representació monopolitzen els espais centrals i en les principals vies de la ciutat, impedint la necessària pluralitat política i social.

En el decurs d’aquesta reunió, l’Entesa per Sabadell i ERC-RCat van manifestar el seu desacord i van fer una proposta alternativa que, respectant el criteri de proporcionalitat i representativitat, també garantiria la distribució plural i equitativa a partir de la tria de trams per rondes. És a dir si hi ha 102 trams, es farien varies rondes d’elecció i en cada ronda cada candidatura triaria un sol tram, per ordre de representació a les darreres municipals.

Posteriorment, ambdues formacions van presentar escrits a l’Ajuntament refermant aquest desacord i reiterant la proposta alternativa. L’Entesa per Sabadell també ho va comunicar a la Junta Electoral de Zona i totes dues formacions tenen previst presentar un recurs en els propers dies.

Ambdós alcaldables consideren que no es tracta de què el que més té tria el primer i tria tots els espais més estratègics. Es tracta d’establir uns criteris que garanteixin la pluralitat. Per tant, repartir les vies principals en diferents subtrams perquè tothom hi tingui una certa presència.

Virginia Domínguez, alcaldable de l’Entesa per Sabadell, ha manifestat “No entenem la manca de sensibilitat dels partits amb més representació. Una actitud que no respecta la pluralitat política i que només té l’objectiu d’aïllar les formacions polítiques amb menys representació.”

Juli Fernàndez, alcaldable de d’ERC+Rcat a Sabadell, ha declarat “el sistema de repartiment que hem proposat, garanteix la proporcionalitat, la representativitat i a més permet l’elecció d’espais a totes les candidatures”.

Entesa per Sabadell i ERC+RCat