L’Entesa per Sabadell lamenta que el govern municipal faci difusió d’un vídeo sobre els incidents a la gasolinera de la Concòrdia, que no clarifiquen els fets però és utilitzat per acusar a determinades persones

L’Entesa per Sabadell lamenta que el govern municipal faci difusió del vídeo gravat per les càmeres de seguretat de la gasolinera de l’Avinguda de la Concòrdia sobre els incidents ocorreguts el passat 26 de març, en la que es varen veure implicades diverses persones d’origen llatinoamericà i agents de la Policia Municipal uniformats i de paisà, amb el resultat de varis lesionats i quatre persones detingudes.

L’endemà mateix dels incidents, el govern municipal, per mitjà dels responsables de la policia municipal, va convocar als mitjans de comunicació per mostrar-los les imatges del vídeo amb la única finalitat de generar un estat d’opinió favorable a les seves tesis.

Aquest mateix vídeo també va ser mostrat per part dels responsables de la policia municipal als portaveus dels grups municipals el passat divendres dia 1 d’abril, amb l’objectiu d’exposar les tesis del govern sobre l’incident. Tot i que la visualització de les imatges en cap moment clarifiquen els fets, al quedar fora del camp de visió de la càmera de seguretat.
El mateix vídeo va ser mostrat també a l’AV de la Concòrdia per part dels responsables de la policia municipal de Sabadell.

Des de l’Entesa per Sabadell denunciem l’ús unilateral de les imatges per part del govern municipal, exposades com si es tractés d’un judici paral·lel amb la més absoluta indefensió d’una de les parts implicades. Més si tenim en compte que les imatges gravades pel vídeo de seguretat de la gasolinera en cap moment mostren ni els incidents ni l’actuació dels policies municipals.

És per aquest motiu que des de l’Entesa per Sabadell demanem al govern municipal que deixi de mostrar unes imatges que, lluny de clarificar els incidents, són utilitzades únicament per fer propaganda de les tesis del govern municipal, contràries als fets denunciats pels detinguts i detingudes i alhora criminalitzar a persones que no poden manifestar la seva versió en igualtat de condicions.