L’Entesa per Sabadell porta a la Junta de Portaveus una moció a favor dels ciutadans sabadellencs Marco Antonio Roca i Roy Flores

El passat 25 de febrer varen ser detingudes 10 persones, entre elles varis sabadellencs, que treballaven sense permís de residència ni de treball en una empresa de Martorell que els havia contractat de manera irregular.
Una d’aquestes persones, Marco Antonio Roca, va ser deportada de manera immediata a Bolívia, el seu país d’origen. Un altre dels detinguts, Roy Flores, va ser empresonat al Centre d’Internament d’immigrants (CIE) de la Zona Franca de Barcelona, on el dia d’avui encara continua detingut a l’espera també de ser deportat.

Aquests dues persones resideixen a la nostra ciutat des de fa temps i estant arrelades al país. Marco Antonio Roca viu al barri de la Concòrdia des de fa cinc anys, la seva parella té legalitzada la residència i és el tutor legal del fill sabadellenc d’aquesta, amb qui havia de contraure matrimoni el proper mes de maig a la nostra ciutat.

Cal denunciar que la deportació de Marco Antonio Roca es va realitzar d’una forma totalment arbitrària i irregular, sense donar-ho a conèixer a la seva família resident a Sabadell i vulnerant els drets humans i la pròpia legislació en matèria d’estrangeria.

La detenció i la deportació d’aquestes persones és el resultat de la constant pressió policial que s’exerceix contra els nouvinguts, independentment dels seus drets i de la seva situació, i al marge de qualsevol voluntat de regularitzar la situació personal i laboral.

Des de l’Entesa per Sabadell volem denunciar la injustícia que pateixen aquestes persones i les seves famílies, al marge de qualsevol tracte humanitari i de respecte als més elementals drets humans.

Per aquests motius volem que el Consistori actuï a favor dels seus ciutadans i dels seus drets com a persona, al marge de la seva situació legal de residència i proposa a al Junta de Portaveus la moció següent:

Reclamar als organismes corresponents el retorn a la nostra ciutat dels ciutadans sabadellencs Marco Antonio Roca deportat a Bolívia i de Roy Flores detingut al CIE de la Zona Franca de Barcelona.