L’Entesa tanca el projecte El Sabadell que volem amb la visita a Can Rull, Cifuentes, Can Llong i els Merinals

Després d’un any i mig de treball d’aproximació als diferents barris, l’Entesa per Sabadell va organitzar el passat dissabte 26 de març la darrera visita del projecte El Sabadell que volem, un procés d’interacció amb el territori.

Aquest cicle de visites, que l’Entesa va iniciar a finals de l’any 2009, té com a objectiu principal prendre contacte directe amb les entitats sabadellenques i apropar-se encara més a les diferents realitats socioeconòmiques i socioculturals de la ciutat per tal de conèixer les necessitats actuals de la ciutat, alhora que es dóna a conèixer el projecte de l’Entesa. Aquest treball permet també aprofundir sobre el model de ciutat que volem a partir del coneixement dels diferents barris.

En aquesta ocasió, després d’una primera exposició al centre cívic Can Rull, a partir de la tasca prèvia de contacte amb les entitats i escoles de la zona, una delegació de l’Entesa per Sabadell va fer un recorregut pels barris de Can Rull, Cifuentes, Can Llong i Els Merinals, visitant els centres cívics de Can Rull i Can Llong, i altres indrets com ara les obres de la Ronda Oest, Can Gambús i el mercat d’Els Merinals.

Durant la sessió es van fer paleses reivindicacions d’aquests barris que també ha defensat l’Entesa per Sabadell, com ara la implementació de la policia de proximitat, la rehabilitació de la Masia de Can Rulll, zones infantils on es pugui jugar a pilota, l’estació de Renfe de Can Llong, un nou institut o un Centre d’Atenció Primària a Can Llong, així com la rehabilitació de la masia que dona nom al barri.

En els seus 12 anys d’existència, l’Entesa per Sabadell ha dut a terme un intens treball a favor de la ciutat, amb rigor i amb coherència, que ha implicat un extens coneixement de la realitat sabadellenca a partir de dur a terme una política de proximitat.

Conèixer la ciutat, conèixer les entitats i organitzacions que configuren el mapa de la societat civil organitzada, conèixer la gent que fa ciutat dia a dia, trepitjar el carrer, forma part de la manera de fer de l’Entesa, d’un plantejament sabadellenc que, des d’aquest coneixement, proposa alternatives d’esquerres per avançar cap a una ciutat i una societat més cohesionada, més democràtica i més sostenible.