L’Entesa dedica a la Creu de Barberà i Les Termes la desena jornada del projecte El Sabadell que volem

L’Entesa per Sabadell va organitzar el passat dissabte 12 de març una visita als barris de la Creu de Barberà i Les Termes en el marc del projecte El Sabadell que volem, un procés d’interacció amb el territori, bastit en dos eixos: un de territorial i un altre de temàtic.

Aquest cicle de visites, que l’Entesa va iniciar a finals de l’any 2009, té com a objectiu principal prendre contacte directe amb les entitats sabadellenques i apropar-se encara més a les diferents realitats socioeconòmiques i socioculturals de la ciutat per tal de conèixer les necessitats actuals de la ciutat, alhora que es dóna a conèixer el projecte de l’Entesa. Aquest treball permet també aprofundir sobre el model de ciutat que volem a partir del coneixement dels diferents barris.

El passat dissabte, la pluja va impedir que es pogués dur a terme l’itinerari previst, però, a partir de la informació recollida prèviament, es va dur a terme la sessió al Centre Cívic de la Plaça Castelao, amb la participació activa de l’Associació de Veïns de la Creu de Barberà.

Durant la sessió es van fer paleses algunes reivindicacions que també ha defensat l’Entesa per Sabadell, com ara la construcció de la Residència de gent gran, la defensa del comerç de proximitat, l’eliminació de les barreres arquitectòniques d’accés a la Plaça de les Termes, o la necessitat d’ampliar el Centre cívic de la Creu de Barberà.

En els seus 12 anys d’existència, l’Entesa per Sabadell ha dut a terme un intens treball a favor de la ciutat, amb rigor i amb coherència, que ha implicat un extens coneixement de la realitat sabadellenca a partir de dur a terme una política de proximitat.

Conèixer la ciutat, conèixer les entitats i organitzacions que configuren el mapa de la societat civil organitzada, conèixer la gent que fa ciutat dia a dia, trepitjar el carrer, forma part de la manera de fer de l’Entesa, d’un plantejament sabadellenc que, des d’aquest coneixement, proposa alternatives d’esquerres per avançar cap a una ciutat i una societat més cohesionada, més democràtica i més sostenible.