L’Entesa per Sabadell reclama l’obertura immediata del nou CAP de Gràcia i demana a l’alcalde que es preocupi per les necessitats reals de la ciutat

El nou CAP de Gràcia és una antiga reivindicació dels veïns i veïnes del barri per a donar un millor servei assistencial al barri i al districte cinquè. Finalment, la seva construcció va ser inclosa en les previsions del Pla Sanitari del Vallès del Vallès Occidental, signat l’any 2005, que preveia la seva posada en funcionament per l’any 2009.

El juliol del 2009 s’inicià la seva construcció, que quedà pràcticament enllestida a finals de 2010. Però la seva finalització, recepció de l’obra i instal·lació del mobiliari i equipaments és tota una incògnita.

L’Entesa per Sabadell es va interessar per conèixer els motius d’aquesta paralització i quina seria la data prevista per a la seva posada en funcionament. La resposta per part del govern municipal va ser que ho desconeixia.

Ens trobem doncs davant d’un nou incompliment dels compromisos que el Pla Sanitari estableix per resoldre el greu dèficit d’equipaments sanitaris a la nostra ciutat i que en el cas del CAP de Gràcia ja comporta en aquests moments un endarreriment de dos anys de la data prevista per a la seva posada en funcionament.

El què és més greu, però, és el desinterès del govern municipal per fer complir els compromisos que afecten els serveis bàsics de la ciutat. En cap moment hem vist l’alcalde encapçalar cap moviment perquè es concretin tots aquells equipaments necessaris, a nivell sanitari, educatiu, etc. pendents de realitzar. Aquest desinterès en canvi contrasta amb el desplegament de mitjans i recursos que l’alcalde i el govern destinen a la campanya electoral anticipada.

L’Entesa reclama que es finalitzin d’una vegada per totes les obres del CAP de Gràcia i es posi en funcionament sense més dilacions i que el govern posi més interès en els temes que realment afecten la ciutat.