L’Entesa visita la Creu Alta en la novena jornada del projecte El Sabadell que volem

110129SRG1

L’Entesa per Sabadell va organitzar el passat dissabte 29 de gener una visita a la Creu Alta en el marc del projecte El Sabadell que volem, un procés d’interacció amb el territori, bastit en dos eixos: un de territorial i un altre de temàtic.

110129SRG1Aquest cicle de visites, que l’Entesa va iniciar a finals de l’any 2009, té com a objectiu principal prendre contacte directe amb les entitats sabadellenques i apropar-se encara més a les diferents realitats socioeconòmiques i socioculturals de la ciutat per tal de conèixer les necessitats actuals de la ciutat, alhora que es dóna a conèixer el projecte de l’Entesa. Aquest treball permet també aprofundir sobre el model de ciutat que volem a partir del coneixement dels diferents barris.

Dissabte, després d’una primera exposició al centre cívic Can Balsach a partir de la tasca prèvia de contacte amb les entitats de la Creu Alta, una delegació de l’Entesa per Sabadell va fer un recorregut pel barri, visitant diferents equipaments, com ara el Pavelló municipal de Can Balsach, el Centre Sant Vicenç, L’Estruch o la Biblioteca dels Safareigs.

Durant la sessió es van fer paleses reivindicacions d’aquest barri que també ha defensat l’Entesa per Sabadell, com ara la construcció d’un centre de secundària, atès que al districte segon no n’hi ha cap; la denominació de la nova estació de FGC com a Creu Alta; o l’oposició a l’ocupació de l’espai públic de l’Eix Macià amb mòduls de restauració. D’altra banda, l’Entesa també reivindica que la Caserna de la Guàrdia Civil aculli equipaments per al barri i la ciutat i defensa un eix cívic de prioritat per als vianants des de la Biblioteca i l’escola Creu Alta fins la Ronda Zamenhof.

En els seus gairebé 12 anys d’existència, l’Entesa per Sabadell ha dut a terme un intens treball a favor de la ciutat, amb rigor i amb coherència, que ha implicat un extens coneixement de la realitat sabadellenca a partir de dur a terme una política de proximitat.

Conèixer la ciutat, conèixer les entitats i organitzacions que configuren el mapa de la societat civil organitzada, conèixer la gent que fa ciutat dia a dia, trepitjar el carrer, forma part de la manera de fer de l’Entesa, d’un plantejament sabadellenc que, des d’aquest coneixement, proposa alternatives d’esquerres per avançar cap a una ciutat i una societat més cohesionada, més democràtica i més sostenible.