L’Entesa per Sabadell denuncia la instal·lació d’un circ amb animals salvatges a la nostra ciutat i lamenta l’incompliment de la legislació

Amb una gran profusió de cartells penjats en el mobiliari urbà s’està anunciant la instal·lació d’un circ amb animals a la nostra ciutat, concretament a tocar del Parc central, entre els dies 6 i 22 de gener.

Es tracta d’un circ que anuncia l’actuació de diversos animals salvatges com ara cocodrils, anacondes, pingüins, piranyes, etc. com a reclam i com a elements de les seves actuacions circenses. Cal recordar que està prohibit per la Llei de protecció dels animals, concretament en el seu article 5è, exhibir els animals de manera ambulant com a reclam, així com sotmetre’ls a treballs inadequats, mantenir-los lligats, limitar-los els moviments necessaris i mantenir-los en unes condicions ambientals que puguin afectar-los físicament i psicològicament.

Tot i la prohibició taxativa per part de la legislació, el govern municipal ha autoritzat la instal·lació del circ donant llicència d’ocupació temporal de la via pública i en conseqüència l’exhibició dels animals.

Des del moment que en va tenir constància l’Entesa per Sabadell va posar en coneixement del govern municipal la instal·lació d’aquest circ i el maltractament dels animals que comporta la seva tinença, trasllat i exhibició, aspectes tots ells prohibits per la llei i motiu de sanció.

L’Entesa per Sabadell lamenta la manca de sensibilitat del govern municipal en relació el la protecció dels animals i la manca de voluntat de procurar-ne el benestar i evitar-ne els maltractaments i sofriments. Aquesta manca de sensibilitat ja es va posar de manifest quan el govern municipal va rebutjar una moció de l’Entesa per declarar Sabadell ciutat lliure de circs amb animals, amb la finalitat d’evitar uns espectacles basats en el patiment, la submissió i la por dels animals.