L’Entesa visita Torre-romeu i Poblenou en la vuitena jornada del projecte El Sabadell que volem

101210Torre-romeu1

L’Entesa per Sabadell va organitzar el passat dissabte 11 de desembre una visita als barris de Torre-romeu i el Poblenou en el marc del projecte El Sabadell que volem, un procés d’interacció amb el territori, bastit en dos eixos: un de territorial i un altre de temàtic.

101210Torre-romeu1A través d’aquest cicle, l’Entesa s’apropa encara més a les diferents realitats socioeconòmiques i socioculturals de la ciutat per tal de conèixer les necessitats actuals de la ciutat, alhora que es dona a conèixer el projecte de l’Entesa. Aquest treball permet també aprofundir sobre el model de ciutat que volem a partir de la presa de contacte amb la realitat de la ciutat.

Dissabte, després d’una primera exposició al centre cívic de Torre-romeu a partir de la tasca prèvia d’estudi d’aquests barris i del contacte amb les seves entitats, una delegació de l’Entesa per Sabadell va fer un recorregut per la zona baixa de Torre-romeu, el Tibidabo i Can Llobateres, visitant també les obres del nou centre cívic, i equipaments com ara el mercat o la biblioteca, i a continuació es van desplaçar al Poble Nou.

101210Torre-romeu3Durant la sessió es van fer paleses reivindicacions d’aquests dos barris que també ha defensat l’Entesa per Sabadell, com ara la construcció d’un nou centre escolar 3-16 a Torre-romeu, que inclogui el cicle infantil, primària i ESO, per acabar amb la manca històrica de secundària en aquest sector i afavorir les oportunitats educatives; una actuació socioeducativa integral per garantir la cohesió social; la millora de la comunicació a peu entre les diferents zones de Torre-romeu; o la construcció d’una nova línia de ferrocarril Sabadell-Polinyà-Granollers, amb parada a Torre-romeu. També es va posar de manifest la problemàtica d’infrahabitatge i les mancances d’equipaments esportius al Poblenou.

En els seus gairebé 12 anys d’existència, l’Entesa per Sabadell ha dut a terme un intens treball a favor de la ciutat, amb rigor i amb coherència, que ha implicat un extens coneixement de la realitat sabadellenca a partir de dur a terme una política de proximitat.

Conèixer la ciutat, conèixer les entitats i organitzacions que configuren el mapa de la societat civil organitzada, conèixer la gent que fa ciutat dia a dia, trepitjar el carrer, forma part de la manera de fer de l’Entesa, d’un plantejament sabadellenc que, des d’aquest coneixement, proposa alternatives d’esquerres per avançar cap a una ciutat i una societat més cohesionada, més democràtica i més sostenible.