L’Entesa per Sabadell demana al tinent d’alcalde d’urbanisme que rectifiqui i informi sobre les obres dels FGC

L’Entesa recorda que fa un any que no es reuneix la Comissió de seguiment de ciutat

Una vegada més, davant d’una petició raonada i raonable de l’Entesa per Sabadell el govern municipal fuig d’estudi. En lloc de reconèixer l’actitud responsable de l’Entesa, que sol·licita més informació, el govern es dedica a desqualificar.

En aquesta ocasió ha estat el tinent d’alcalde, el Sr. Juan Carlos Sánchez, qui s’ha encarregat de respondre amb falsedats i acusacions la legítima petició de l’Entesa reclamant que s’acompleixi el compromís de participació en el seguiment de les obres del perllongament dels FGC, i que es faciliti tota la informació sobre l’evolució de les mateixes i l’estat de les obres complementàries.

Certament, tal i com diu el tinent d’alcalde en to ofensiu, que l’Entesa per Sabadell és l’única organització que s’interessa per les obres. Aquest fet és conseqüència de l’interès que l’Entesa ha tingut des del primer moment per l’obra més important que es farà a la ciutat en molt de temps. Des del primer moment vam estudiar el projecte i vam fer propostes per millorar-lo, però també hem reclamat una informació permanent de l’evolució de les obres. Gràcies a l’interès de l’Entesa s’ha evitat una gran afectació al barri de Gràcia i que s’estigui treballant en el soterrament dels ferrocarril fins el terme de Sant Quirze del Vallès. Interès que contrasta amb el nul interès que l’equip de govern ha tingut per millorar projecte més enllà d’aprofitar les obres per fer actes propagandístics i populisme.

L’Entesa reclama informació simplement perquè les comissions de seguiment no es convoquen i la informació no es dóna. Concretament fa mesos que no es convoca la Comissió de seguiment de la Creu Alta; des del 8 de maig del 2008 no es convoca la Comissió de seguiment de Gràcia , malgrat actualment ja hi ha una evident afectació sobre el barri; i no es convoca la Comissió de seguiment de ciutat des de fa un any, el 23 de desembre de 2009.

Quan començarà a funcionar la tuneladora? Quins terminis s’han fixat per les diferents etapes? Realment s’està realitzant el projecte de soterrament fins el terme de Sant Quirze? En quin punt es troba l’estudi informatiu del perllongament a Castellar del Vallès? Són preguntes que la ciutat és mereix tenir una resposta concreta.

En comptes de criticar a l’únic grup municipal que ha sol·licitat que funcioni adequadament el dispositiu de participació i que es comparteixi la informació, el què hauria de fer el Sr. Juan Carlos Sánchez és reconèixer l’evident manca d’interès del seu govern per facilitar la informació sobre l’evolució de les obres.