L’Entesa per Sabadell alerta sobre el repunt d’actes i de violència neofeixista a la ciutat i reclama un compromís unànime de tota la societat per aïllar-la i defensar els valors democràtics

Des de fa uns mesos s’han produït a la nostra ciutat nous brots de violència neonazi protagonitzats per part petits grups de joves que han agredit i amenaçat a altres joves de manera indiscriminada. Uns fets que creiem eradicats i que per aquest motiu l’Entesa els va posar en coneixement de l’equip de govern fa algunes setmanes i també els va traslladar a la Comissió de la Convivència, que és l’espai de participació on es tracten els temes que afecten greument la convivència ciutadana.

Fa dues setmanes es va dur a terme un concert en una sala de la Zona Hermètica de la nostra ciutat amb la intervenció dels grups neonazis Batallón de Castigo i Mas que palabras, encapçalat el primer per un conegut feixista que va estar condemnat l’any 1991 per assassinat d’un jove de 19 anys. Els Mossos d’Esquadra van identificar prop de 200 caps rapats en aquest concert i van traslladat els fets a la fiscalia de Barcelona per un possible delicte d’incitació a l’odi i apologia del nazisme.

Ahir, per la seva banda, el cap del partit feixista i xenòfob Plataforma per Catalunya va visitar la nostra ciutat per estendre els seu discurs demagògic i populista acusant als immigrants com a responsables de l’actual situació de crisi. Un perillós discurs que pot arribar afectar la cohesió social de la nostra societat.

Davant d’aquest repunt del discurs xenòfob i de la violència neonazi a la nostra ciutat l’Entesa per Sabadell vol fer palesa la seva preocupació per aquest fets i reclama mesures preventives per evitar que produeixin alguna situació violenta amb conseqüències imprevisibles.

Així com reclama la màxima fermesa per part de les institucions i del conjunt de la societat contra aquest tipus d’actituds antidemocràtiques.