L’Entesa per Sabadell lamenta que el Sector Centre-Mercat perdi l’oportunitat d’acollir un equipament cívic per la negativa del govern municipal

L’Entesa per Sabadell lamenta que el PSC, el PP i CiU rebutgessin en el ple municipal la proposta de convertir l’edifici de la Plaça Vallès que actualment ocupa Xalest en un hotel o casal d’entitats.

En opinió del portaveu de l’Entesa, Isidre Soler, s’ha perdut una oportunitat per dotar el sector Centre-Mercat d’un equipament cívic al servei de les entitats ciutadanes, precisament en una zona de la ciutat on no hi ha altres espais on es pugui ubicar un equipament com aquest.

El govern del PSC es va oposar a la proposta amb escassos arguments, limitant-se a dir que estaven valorant la idea d’oferir aquest espai per a algun servei sanitari del Parc Taulí. L’Entesa per Sabadell va defensar que els hipotètics serveis sanitaris, encara sense concretar, s’haurien d’ubicar en espais vinculats al campus universitari i al Taulí i, en canvi, aquest espai és molt adequat per acollir un equipament vinculat al barri.

Actualment aquest edifici l’ocupa l’entitat Xalest, que en els propers mesos es traslladarà a l’antiga escola Cifuentes. Es tracta d’un edifici de propietat municipal, que està protegit pel seu interès arquitectònic, i que està situat al bell mig de la plaça, fet que el fa especialment atractiu per acollir usos de caire cívic.

L’Entesa per Sabadell va presentar aquesta proposta en forma de moció al ple municipal per tal de convertir l’edifici en un Hotel o Casal d’entitats, la funció del qual seria allotjar entitats de la ciutat que avui per avui no tenen una seu estable, amb prioritat per a les del sector Centre-Mercat, dinamitzar el teixit ciutadà i promoure la interrelació entre entitats.

L’Entesa per Sabadell defensa l’associacionisme i la ciutadania activa com a elements dinamitzadors culturals i socials, i considera que cal potenciar la seva autonomia de funcionament i enfortir el teixit associatiu. En aquest sentit lamentem la poca receptivitat del govern municipal cap una proposta positiva per la ciutat.