L’Entesa per Sabadell vol que es mantinguin els tallers d’oficis del Vapor Llonch

El Grup municipal de l’Entesa per Sabadell s’ha interessat per l’efecte que tindrà a la nostra ciutat la decisió anunciada recentment per la Conselleria de Treball de la Generalitat de deixar de subvencionar les Escoles taller, Cases d’Ofici i Tallers ocupacionals.

L’Entesa veu amb preocupació que es deixin de programar els tallers per a alumnes de Secundària al Vapor Llonch, que tenen com a objectiu posar en contacte els joves amb un ventall d’oficis perquè puguin explorar possibilitats laborals per al futur proper.

Aquests tipus d’accions que es desenvolupen amb molts bons resultats des de fa anys a Sabadell no poden ser una víctima més de l’aplicació de la retallada de la despesa emparant-se en la crisi econòmica, sinó que, precisament en temps de crisi, s’haurien de reforçar per tal de posar a l’abast dels joves més oportunitats de futur.

Des de l’Entesa considerem que no n’hi ha prou amb fer discursos sobre que cal augmentar la formació i la importància d’apropar els joves al món del treball i de donar sortida als alumnes que no continuaran estudis superiors i defensem que hi hagi programes que avancin en aquest apropament i que facilitin la inserció laboral, i això difícilment serà possible sense el suport de les administracions públiques.