L’Entesa per Sabadell reclama a l’alcalde que el Consistori actuï per clarificar la mort de Mohammed Abagui

El passat cap de setmana es va tenir coneixement de la mort de Mohammed Abagui, de 22 anys, a les instal·lacions del Centre d’Internament per a persones Estrangeres de Barcelona.

Aquest jove residia a la zona sud de la ciutat des de feia més de 2 anys fins que va ser detingut pels Mossos d’Esquadra i traslladat al CIE de la Zona Franca en no tenir regularitzada la seva residència. Al cap d’uns dies d‘estar internat, a l’espera que s’executés l’ordre d’expulsió, va morir en circumstàncies poc clares i algunes informacions apunten que no va rebre l’atenció ni el tracte adequat mentre va estar ingressat en aquest centre.

Davant d’aquests fets, l’Entesa per Sabadell s’ha adreçat a l’alcalde Manuel Bustos sol·licitant que l’Ajuntament de Sabadell, compromès amb respectar i fer respectar els drets fonamentals de les persones, s’adhereixi a la petició d’una investigació per clarificar la mort de Mohammed i decidir quines actuacions s’han d’emprendre en el cas de concloure que no va rebre el tracte i l’atenció adequada.

D’altra banda, l’Entesa dóna suport a la concentració solidària davant de l’Ajuntament de Sabadell el proper divendres 21 a les 7 de la tarda, convocada per la Federació d’Associacions d’Immigrants del Vallès – FAIV, amb el suport de SCAI i altres entitats.