L’Entesa per Sabadell considera plenament vàlids els motius pels quals va interposar el contenciós de la Caserna malgrat la incomprensible sentència de l’Audiència Nacional

L’Entesa per Sabadell considera inaudita la sentència de l’Audiència Nacional que ha inadmès els contenciosos administratius interposats contra el conveni signat per l’alcalde Manuel Bustos i el Ministeri de l’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, sobre la Caserna de la Guàrdia Civil. El primer contenciós va ser interposat per l’Entesa per Sabadell el desembre de 2006 i el segon per l’Entesa, ICV-EUiA i CiU.

Després de tres anys i mig de procés, iniciat al Jutjat Contenciós administratiu nº11 de Barcelona, d’unificar els dos contenciosos i de passar a la Sala del Contenciós-administratiu de l’Audiència Nacional de Madrid, resulta del tot incomprensible que no s’admeti el recurs contenciós interposat al·legant defecte de forma.

Aquesta decisió de l’Audiència Nacional es pot interpretar com una manera d’evitar entrar al fons de la qüestió, de no voler jutjar els fets que van motivar el recurs. Fet que des de l’Entesa lamentem profundament. Amb aquesta sentència el cas queda com a no jutjat i, per tant, no dóna la raó a cap de les parts.

Tanmateix, l’Entesa per Sabadell considera plenament vàlids els motius pels quals va interposar el recurs contenciós contra el conveni signat l’octubre de 2006. Un conveni en què l’alcalde es compromet a donar 3 milions d’euros i un solar municipal de 5.000 m2, valorat en uns 5 milions d’euros, per poder recuperar l’edifici de l’antiga Caserna de la Guàrdia Civil que, en realitat ja és de propietat municipal i així consta al Registre de la Propietat.

L’Entesa valora positivament que el fet d’haver interposat el recurs en el seu moment hagi servit per aturat el despropòsit que l’alcalde tenia previst dur a terme tan sols per satisfer els acords amb el ministre Alfredo Pérez Rubalcaba en contra dels interessos de la ciutat.
L’Entesa defensa els interessos de la ciutat i continuarà treballant per evitar que es malversi impunement el què és de tots i totes.