L’Entesa per Sabadell organitza un debat sobre el Museu Tèxtil per defensar que s’instal·li al Vapor Pissit

L’Entesa per Sabadell ha organitzat pel proper dimarts 27 d’abril un debat públic amb el títol Volem el futur Museu Tèxtil al Vapor Pissit, en el marc de la campanya per reivindicar que aquest històric vapor sigui la seu del futur Museu de la Indústria Tèxtil Llanera.

El debat comptarà amb la participació de l’historiador sabadellenc, Jordi Calvet, que actualment és professor d’Història a la UOC, i del teòric tèxtil Jordi Marmiñà, membre de la Comissió de Teòrics Tèxtils que des de fa més de sis anys estan fent una tasca de documentació dels mostraris i maquinària que forma part de l’extens fons dels museus municipals. La regidora de l’Entesa Virginia Domínguez presentarà i moderarà el debat.

El Museu Tèxtil de la Indústria Llanera és una antiga aspiració de la ciutat i des de l’any 1994 forma part del Pla de museus municipal. L’any 1998 el ple municipal va aprovar la seva creació i en va ratificar el projecte museístic, però en els darrers onze anys, el govern del PSC no només no ha fet res per tirar endavant el projecte, sinó que ha dedicat alguns dels espais previstos a altres usos i darrerament va anunciar que convertiria el Vapor Pissit en un equipament cultural dedicat a la creació teatral.

El debat tindrà lloc al Casal Pere Quart a 2/4 de 8 del vespre.