L’Entesa visita Espronceda i Campoamor en una nova edició del projecte El Sabadell que volem

100417SBDquevolemEspronceda

L’Entesa per Sabadell va organitzar el passat dissabte 17 d’abril una nova visita als barris de Campoamor i Espronceda en el marc del projecte El Sabadell que volem.

El Sabadell que volem és un procés d’interacció amb el territori, bastit en dos eixos: un de territorial i un altre de temàtic. El motor inicial del procés és el territori per entrar en contacte amb les diferents realitats socioeconòmiques i socioculturals de la ciutat. L’objectiu d’aquest procés és treballar per conèixer les necessitats actuals de la ciutat i per donar a conèixer el projecte de l’Entesa. Aquest treball permetrà també posar sobre el paper el model de ciutat que volem, el Sabadell que volem per als propers anys a partir de la presa de contacte amb la realitat de la ciutat.

100417SBDquevolemEsproncedaEn aquest context, una delegació de l’Entesa va visitar el passat dissabte els barris d’Espronceda i Campoamor, per tal d’entrar en contacte amb les entitats del barri i conèixer les seves problemàtiques. Després d’una primera exposició a partir de la tasca prèvia de coneixement dels dos barris, els participants van fer un recorregut per visitar diferents equipaments, com ara la Granja del Pas, el Casal Cívic Rogelio Soto a la Plaça Picasso i l’Escola d’Adults.

També va poder comprovar la problemàtica de les obres aturades del col·lector de Can Gorgs al parc Central i l’edifici dels antics habitatges de mestres pendents de rehabilitar a Campoamor, així com constatar la lentitud de les obres de la tercera fase de rehabilitació del barri d’Espronceda, entre altres aspectes. Finalment es van conèixer les diferents problemàtiques socials d’aquest sector de Sabadell i les mancances existents en el terreny de l’educació d’adults.

En els seus 10 anys d’existència, l’Entesa per Sabadell ha dut a terme un intens treball a favor de la ciutat, amb rigor i amb coherència, que ha implicat un extens coneixement de la realitat sabadellenca a partir de dur a terme una política de proximitat.

Conèixer la ciutat, conèixer les entitats i organitzacions que configuren el mapa de la societat civil organitzada, conèixer la gent que fa ciutat dia a dia, trepitjar el carrer, forma part de la manera de fer de l’Entesa, d’un plantejament que des d’aquest coneixement aspira a bastir una alternativa política d’esquerres per avançar cap a una ciutat i una societat més cohesionada, més democràtica i més sostenible.