El Grup Municipal d’Entesa per Sabadell considera que el 2010 serà clau per al futur de la ciutat i prioritza el treball a favor de les polítiques socials, la transparència i la defensa de l’àmbit públic

El Grup Municipal d’Entesa per Sabadell ha valorat en roda de premsa les perspectives de l’any que comença i les prioritats que el grup es planteja de cara el 2010, a partir del moment polític en què es troba la ciutat.

Ens trobem en un moment clau pel futur de la ciutat. El govern municipal està esgotat i sense idees, mostrant el baix perfil polític i posant de manifest desavinences i descoordinació interna. La mala gestió dels temes importants (Caserna, Castell Can Feu, la mala administració els diners públics, la política de personal, adjudicacions irregulars com el complex de Sant Oleguer, etc.) i la incapacitat per fer realitat projectes abastament anunciats i que han resultat ser tan sols fum (Ciutat Música, Complex Museístic, Museu Tèxtil, etc.) ha generat desprestigi i han perdut tota credibilitat per actuar segons les necessitats actuals i dirigir el futur de la ciutat.

El 2010 serà un any complex políticament per la pròpia dinàmica interna de la ciutat i pels elements que tensionaran la vida política: els efectes de la crisi seran més visibles, la consulta sobre l’autodeterminació, la incidència de les eleccions autonòmiques, possibles conflictes de convivència, etc.

El paper de l’Entesa

L’Entesa orientarà la seva tasca a visualitzar que hi ha una altra manera de gestionar la ciutat, fent un paper d’oposició amb estil propi. Actuant tan sols pensant amb els interessos de la ciutat lluny del sensacionalismes i dels titulars fàcils. Amb rigorositat, de manera constructiva i donant alternatives per a una millor gestió dels interessos de Sabadell i de la ciutadania.

L’Entesa continuarà treballant a partir de conèixer la realitat social de la ciutat i ser-ne l’altaveu de les inquietuds i necessitats, sent un referent per aquelles persones que confien en una altra manera de fer política en que ètica i política és possible.

Les prioritats de l’Entesa

L’Entesa seguirà defensant la regeneració democràtica i prioritzarà el seu treball en els temes:

 Serveis Socials. Canviar l’actual model anacrònic. Aplicació llei de Serveis Socials, revisió del model de prestació del catàleg de serveis. Recursos a col·lectius més complexos: autistes, discapacitats, etc. Treball en xarxa amb les entitats afrontant els problemes de marginalitat, fragilitat de la cohesió social, etc.

 Preservar la convivència i la cohesió social davant possible conflictes.

 Infraestructures i Via pública: Obres perllongament FGC i propostes millorar el PMU.

 Transparència, en tots els àmbits: polítiques de Personal, adjudicacions, contractacions i subvencions.

 Patrimoni històric i cultural: conservació i usos dels vapors i altres elements patrimonials, Parc Fluvial del Ripoll, Museu Tèxtil, Dignificació dels museus d’Art i d’Història.