L’Entesa per Sabadell presenta conjuntament amb PSC, ICV-EUiA, PP i ERC, una moció a favor de l’activista sahrauí Aminetu Haidar a la Junta de Portaveus

La moció impulsada per l’Entesa per Sabadell i presentada conjuntament per PSC, ICV-EUiA, PP i ERC, es discutirà demà divendres a la Junta de Portaveus. Aquesta moció és a favor d’Aminetu Haidar, activista sahrauí que es troba en vaga de fam a l’aeroport de Lanzarote des del passat 14 de novembre després que s’impedís el seu retorn a l’Aiun i les autoritats marroquines li retiressin el passaport pel sol fet de declarar-se sahrauí.

Amenitu Haidar ha destacat per la seva lluita constant i pacífica a favor dels drets i la llibertat del seu poble i per la denúncia de l’actuació repressiva de l’estat marroquí en el Sàhara Occidental.

Els acords de la moció són els següents:

1- Manifestar la preocupació per l’estat de salut en que es troba Amenitu Haidar després de més de 30 dies en vaga de fam i expressar la nostra solidaritat

2- Reclamar al regne del Marroc la immediata resolució d’aquest conflicte permetent a la ciutadana sahrauí retornar lliurement al seu país.

3- Instar al govern espanyol a intensificar les gestions diplomàtiques amb les autoritats marroquines perquè retornin el passaport a Amenitu Haidar per tal de que pugui entrar al seu país.

4- Condemnar la nova violació dels Drets Humans per part de les autoritats marroquines a la població sahrauí en els territoris ocupats, i instar al govern del Marroc a respectar-los i garantir-los.

5- Instar al govern de l’Estat que cridi a consultes l’ambaixador d’Espanya al Marroc com a protesta per la vulneració de dret internacional humanitari i els drets humans per part d’aquest país.

6- Reiterar el compromís d’aquest Consistori en que siguin respectats els drets civils i polítics d’acord amb les normes del Dret Internacional. Mostrar el nostre rebuig a l’escalada de repressió que pateix el poble sahrauí en els territoris ocupats del Sàhara Occidental.

7- Instar al Consell de Drets Humans de l’Organització de les Nacions Unides a intervenir d’una manera eficaç i directa per protegir els drets fonamentals i la vida de la població sahrauí.

8- Traslladar aquest acord a la Presidència del govern espanyol, al Ministeri d’Assumptes Exteriors i Cooperació, a l’oficina de l’ONU a Madrid, al Delegat del Front Polisari, a l’Ambaixada del Marroc a l’Estat espanyol, al Consolat del Marroc a Barcelona, al President del Parlament de Catalunya, a l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i a les entitats del municipi.

9- Fer pública a aquesta resolució.