L’Entesa per Sabadell lamenta que la Junta de Portaveus rebutgés donar suport a les reivindicacions de les persones immigrades

L’Entesa per Sabadell lamenta que la Junta de portaveus rebutgés la moció presentada conjuntament amb ERC i ICV-EUiA a favors dels drets de les persones immigrades.

La moció tenia com a objecte traslladar al Govern espanyol el desacord del consistori amb les mesures restrictives que proposa la reforma de la Llei Orgànica 4/2000, sobre els drets i les llibertats de les persones estrangeres a l’Estat espanyol i la seva integració.

La moció s’havia presentat a la Junta de portaveus del mes d’octubre, quan la llei estava en procés de tramitació al Congrés, però vam accedir a esperar el resultat d’aquest tràmit. Actualment ja ha estat aprovada pel Congrés i pel Senat i retornada al Congrés per a l’aprovació definitiva sense que s’hi hagin introduït canvis substancials.

Aquesta proposició responia a una demanda dels col·lectius que treballen a favor de l’acolliment als immigrants, que alerten sobre el retrocés que implica la reforma de la llei. Per exemple, la nova llei restringeix el dret a l’educació dels estrangers majors de 18 anys que no siguin residents legals, endureix les condicions d’accés a ajuts en matèria d’habitatge, limita la figura del reagrupament familiar, limita les autoritzacions inicials de treball, prioritza la repatriació de menors no acompanyats sense estudiar altres mesures, amplia els terminis màxims d’internament, proposa elevades sancions en cas d’empadronament incorrecte i, en general, introdueix infraccions i sancions més dures.

L’Entesa per Sabadell lamenta que la moció no prosperés, ja que no va rebre el suport del PSC, CiU i el PP.