L’Entesa fa balanç i presenta el seu pla de treball a l’assemblea

2009-11-07p

El passat dissabte 7 de novembre va tenir lloc al Casal Pere Quart l’assemblea ordinària de l’Entesa per Sabadell, amb l’objectiu de donar compte de la feina feta i presentar els projectes imminents de l’organització civicopolítica.

En primer lloc, la regidora Virginia Domínguez, va fer una síntesi de la feina feta en els darrers mesos per l’Entesa, pel seu Grup Municipal i les Candidatures Alternatives del Vallès, destacant que aquest any ha estat marcat per la celebració del desè aniversari i el programa d’actes Entesa per Sabadell, 10 anys fent ciutat. També va relacionar els temes més rellevants de l’ampli treball que ha dut a terme el grup municipal, amb nombroses propostes, mocions adreçades a millorar diferents aspectes de la política municipal, així com diverses publicacions en les que s’esposen les propostes de l’Entesa. Pel que fa a les CAV va posar l’èmfasi en la seva consolidació i l’increment de treball conjunt de les diferents organitzacions que en formen part, amb la finalitat d’impulsar plantejaments comuns a la comarca.

2009-11-07p
A continuació va intervenir el regidor portaveu de l’Entesa, Isidre Soler, que va fer una anàlisi de la conjuntura política local, marcada pel suport incondicional del PP que fa possible al PSC i a l’alcalde Manuel Bustos dur a terme una política nefasta per a la ciutat. També va incidir en el fet relativament novedós de què la resta de partits ara intenten fer oposició i aïllar les polítiques populistes del PSC.

Després d’una pausa-cafè, la coordinadora de l’Entesa, Margarida Massot, va exposar els continguts i objectius del projecte El Sabadell que volem, que ja havia estat anunciat en el pla de treball en l’anterior assemblea a començament d’any. Aquest és un projecte ambiciós, que té com a objectiu aprofundir en el coneixement de la ciutat i, alhora, donar a conèixer l’Entesa en el conjunt de Sabadell, a través d’un procés interactiu amb el territori. El Sabadell que volem es desenvoluparà en dos eixos paral·lels: el territorial i el temàtic. L’eix territorial consistirà en l’estudi monogràfic d’un barri o sector de la ciutat i incorporarà itineraris de coneixement i intercanvi, contactes amb les entitats, visites a equipaments, etc. L’eix temàtic es treballarà a partir de debats i seminaris, amb la intervenció d’especialistes, i posarà l’accent especialment en els aspectes socials i els drets bàsics.

El darrer punt tractat a l’assemblea referent a les perspectives electorals, va anar a càrrec del membre del Secretariat de l’Entesa Joaquim Sanesteban. En aquest sentit, la immensa majoria dels assistents va refermar la seva voluntat de continuar el treball en la línia actual d’una política municipal pròpia i alternativa, amb voluntat de govern i recollint una àmplia sensibilitat política i social, i, alhora, de construir una alternativa d’esquerres basada en una nova cultura política, conformada a partir dels valors de l’ètica, la coherència i l’honestedat, i en una nova manera de fer política, en el marc de les Candidatures Alternatives del Vallès – CAV, amb la decidida voluntat de construir un referent polític que aporti credibilitat a la política local i comarcal.