L’Entesa per Sabadell valora positivament la reobertura de la Clínica l’Aliança i reclama que tots els llits siguin públics

Finalment, amb dos anys de retard respecte de la data anunciada, la Clínica l’Aliança ha tornat a obrir les seves portes i torna a donar servei, tot i que no serà fins a principis de l’any vinent que no estarà en ple funcionament.
L’Entesa valora que és, sens dubte, una bona notícia per a la ciutat i per a tota la demarcació sanitària, ja que contribuirà a reduir lleugerament el greu dèficit sanitari.

Es tracta, però, d’una mesura del tot insuficient, perquè dels 120 llits de què disposa la clínica, tan sols la meitat es destinaran a ús públic, mentre que la resta tindrà un caràcter privat per als seus associats. Un fet que tindrà poca incidència per a rebaixar el dèficit de 500 llits que manquen a la demarcació sanitària de Sabadell per donar una hospitalització adequada, especialment als malats aguts i crònics.

Amb l’objectiu de pal·liar aquesta situació, l’Entesa va portar al ple municipal de febrer de 2006, una moció per reclamar que la totalitat del llits de l’Aliança es destinés a ús públic mentre no s’obrís l’hospital de Cerdanyola-Ripollet, tenint en compte les elevades aportacions de diner públic que la Generalitat havia efectuat a l’entitat per salvar-la de la mala gestió. Una proposició que malauradament no va prosperar pels vots en contra de PSC i CiU i l’abstenció d’ICV-EUiA.

Des de l’Entesa per Sabadell reclamem novament que es destinin a ús públic la totalitat del llits de l’Aliança per contribuir a reduir el dèficit que pateix el sistema sanitari a Sabadell, una mesura que ha de ser complementada per altres actuacions pendents del Pla Sanitari del Vallès Occidental de 2006, malauradament molt endarrerides:

 Abordar la 2a fase de l’ampliació del Taulí per l’atenció especialitzada.

 Construir un nou hospital a Cerdanyola-Ripollet, que porta 5 anys d’endarreriment.

 Construir centres amb places per a salut mental i sociosanitària.