L’Entesa per Sabadell rebutja l’exhibició d’avions i material militar a la International Air Meeting i reclama coherència al govern municipal

Aquest cap de setmana tindrà lloc a Fira Sabadell la segona edició de la International Air Meeting, amb l’objectiu de potenciar la indústria aeronàutica i espacial a Europa, un sector que té una clara vinculació amb la indústria militar.

En aquesta fira s’exposaran diversos aparells militars per part d’Amicale Jean Baptiste Solis, Generation Antonov o la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya. També seran presents el fabricant d’avions militars Dassault, empreses que dissenyen jocs de simulació sobre la guerra civil, com Aviadores Virtuales Asociados, o distribuïdors de pel·lícules sobre les forces aèries de diferents països.

Paral·lelament tindrà lloc a Barcelona la Festa del Cel, que compta amb la participació activa de l’exèrcit de l’aire, Patrulla Aspa, paracaigudistes, l’armada francesa, avions bombarders i avions militars històrics.

L’Entesa per Sabadell expressa novament el seu rebuig a què les festes populars promoguin valors militars i recorda que l’Ajuntament de Sabadell fa anys va prendre el compromís de no col·laborar amb la indústria militar. També l’any 2001, a instàncies de l’Entesa per Sabadell, va ser aprovada una moció per promoure la cultura de la pau i el 2003 una nova moció posicionant-se en contra del comerç d’armes.

L’Entesa demana un cop més a l’Equip de govern que sigui coherent amb els acords presos pel conjunt del consistori a favor de la promoció dels valors de la pau i que actuï en conseqüència, impedint l’exhibició en un equipament públic d’avions i material relacionat amb els exèrcits.