L’Entesa per Sabadell no acceptarà cap maniobra de l’alcalde Bustos per desviar les responsabilitats polítiques per les irregularitats en els habitatges tutelats de Sant Oleguer

Davant les possibles irregularitats i de tracte de favor en l’adjudicació dels habitatges tutelats de Sant Oleguer, l’Entesa per Sabadell ha defensat des del primer moment que el Govern municipal posi a disposició dels representants municipals tota la informació i tota la documentació per poder-la contrastar amb la informació que ja es disposa i que posa de manifest que aquestes irregularitats han existit.

És prioritari que el Govern municipal doni explicacions dels motius pel quals s’han produït aquestes irregularitats, l’abast de les mateixes, quines mesures pensa emprendre i quines responsabilitats pensa assumir.

L’Entesa considera positiu que el govern municipal hagi portat el tema a la Fiscalia , però considera que els motius per fer-ho sonen més a una fugida endavant i a la intenció de dilatar l’obligació de donar explicacions, que no pas a la voluntat de donar transparència sobre aquest afer.

Per l’Entesa per Sabadell, a banda de la investigació sobre les possibles causes penals (tasca del fiscal), cal clarificar les possibles irregularitats administratives i actuacions mancades d’ètica, tasca que forma part de les responsabilitats polítiques i que els grups municipals tenen l’obligació de conèixer.

Per aquest motiu l’Entesa no acceptarà cap tipus de maniobra dilatòria, ni que el fet de portar-ho a la fiscalia esdevingui una mesura per obstaculitzar poder comprovar la documentació sota l’excusa que està a mans del fiscal. En aquest sentit cobra plena validesa la constitució d’una comissió amb representants municipals i de la Generalitat per verificar l’abast de les irregularitats, que és l’objectiu de la moció presentada ahir conjuntament per tots els grups de l’oposició.