L’Entesa per Sabadell denuncia la sistemàtica destrucció d’arbres a la ciutat amb l’excusa de les obres

090910TalaArbresFGC

A rel de les obres del perllongament dels FGC s’han tallat desenes d’arbres a diferents punts de la ciutat sense cap intent de salvar-los, tot i el compromís de la Generalitat i del Govern municipal de respectar i de trasplantar al màxim possible els arbres afectats.

Els arbres de la Plaça d’Espanya que van ser materialment arrencats i triturats.

De les 12 alzines del Passeig de la Plaça Major 4 varen ser trasplantades i les altres 8 trossejades sense cap justificació creïble. L’Entesa per Sabadell va sol·licitar l’informe que justifiqués la inviabilitat del transplantament, amb resultat negatiu. No hi ha informe.
090910TalaArbresFGC

Ara aquesta setmana hem assistit a la destrucció d’una desena d’arbres a l’aparcament de l’Estació dels FGC, al barri de Gràcia, sense ni tan sols plantejar-se el trasplantament.

Si bé aquesta destrucció ve de la mà de les empreses adjudicatàries de les obres, els responsables de la Generalitat i els responsables municipals, lluny de vetllar pels bens de la ciutat, fan gala del més absolut menyspreu pels arbres, molts dels quals ja tenien un port important.

A més de les obres dels FGC, les obres municipals també han estat una mostra d’aquest menyspreu envers l’arbrat de la nostra ciutat. En les obres dels FEIL s’han destruït desenes d’arbres a la Gran Via i al carrer de Joaquim Blume, els quals ja havien estat objecte de denúncia.

090910TalaArbresFGC2

Finalment recordar el desinterès municipal per adaptar el projecte del nou CAP de Gràcia, al pati de l’antiga llar d’infants de Cal Marcet, per tal d’evitar la tala de quatre eucaliptus catalogats per la seva monumentalitat.

Des de l’Entesa per Sabadell lamentem aquesta manera d’actuar dels responsables municipals, sense planificació, mirant tan sols els costos econòmics i amb una absoluta manca de sensibilitat envers arbres en bon estat que podien haver estat trasplantats.