La Junta de Portaveus aprova la declaració institucional proposada per l’Entesa per Sabadell a favor dels treballadors i treballadores d’Estampaciones Sabadell

La Junta de Portaveus ha aprovat avui per unanimitat una declaració a favor dels treballadors i treballadores de l’empresa Estampaciones Sabadell (ESSA).

El passat dia 3 de juliol, la Direcció general i la Direcció de Recursos Humans d’ESSA Palau van comunicar al comitè d’empresa la presentació d’un ERO davant el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, en la modalitat d’extinció de contractes per a un total de 223 treballadors i treballadores, el 40% d’una plantilla de 553 empleats, cosa que des d’aleshores ha generat una forta reacció sindical.

La declaració impulsada per l’Entesa per Sabadell recull les demandes a favor de la mediació del conflicte entre empresa i treballadors alhora que expressa la solidaritat envers aquests últims, molts d’ells veïns i veïnes de la ciutat.

Els acords de la declaració són els següents:

 1. Declarem la solidaritat de l’Ajuntament de Sabadell amb els treballadors d’ESSA Palau, així com de la resta d’empreses que també es troben en una situació de crisi.

 2. Sol·licitem que el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya intercedeixi entre l’empresa i els treballadors i treballadores per evitar que s’apliqui l’ERO presentat per Estampaciones Sabadell (ESSA)

 3. Sol·licitem al Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya que insti a ESSA a presentar un pla de viabilitat industrial per a la planta de Palau amb un Pla Social d’acompanyament al Pla industrial sense baixes traumàtiques.

 4. Comunicarem aquest acords al la direcció d’ESSA Palau, al comitè d’empresa d’ESSA Palau, a l’ajuntament de Palau Solità i Plegamans, als Grups Parlamentaris del Parlament de Catalunya i al President de la Generalitat de Catalunya.