L’Entesa per Sabadell demana la convocatòria de la Comissió de seguiment de ciutat de les obres dels FGC que fa un any que no es reuneix

L’Entesa per Sabadell ha valorat des del primer moment la importància estratègica que té l’ampliació de la xarxa de ferrocarrils per Sabadell i pel Vallès. Per aquest motiu considera prioritària tota inversió encaminada millorar les connexions amb altres municipis.

L’Entesa ha sol·licitat a l’alcalde la convocatòria de la Comissió de seguiment de Ciutat el més aviat possible després del període de vacances d’estiu per poder conèixer l’estat de la qüestió sobre el perllongament a Castellar del Vallès, els dubtes per arribar a Granollers o la concreció de les obres entre Gràcia i Sant Quirze del Vallès.

Per conèixer l’estat actual i l’evolució de les obres en el conjunt de la ciutat, les previsions d’execució de les diferents etapes i l’estat de la tramitació dels perllongaments és fonamental que els òrgans de participació i d’informació funcionin adequadament. En aquest sentit, l’Entesa considera que la Comissió de Seguiment de ciutat hauria de tenir un calendari de reunions periòdiques per fer el seguiment d’una obra d’aquesta magnitud.
La petició de la convocatòria d’aquesta comissió, que no s’ha reunit des del 21 de juliol de 2008, no és més que la concreció del compromís de transparència adquirit pel govern municipal i per la Generalitat de facilitar la participació dels representants polítics i de les entitats i de facilitar tota la informació sobre l’evolució del projecte.

Racó del campanar
Per altra banda l’Entesa celebra que s’obri el pas pel Racó del Campanar, tal i com l’Entesa havia sol·licitat al govern municipal fa unes setmanes. A l’igual que va sol·licitar la recuperació temporal d’una part del racó del Campanar i l’obertura provisional del pas entre els carrers de la Rosa i de Mestre Rius.