L’Entesa per Sabadell promou una declaració institucional a favor dels treballadors d’Estampaciones Sabadell (ESSA)

L’Entesa per Sabadell ha enviat a l’alcaldia i a la resta de grups municipals una proposta de declaració institucional a favor dels treballadors i treballadores d’Estampaciones Sabadell (ESSA) per tal que sigui aprovada pel conjunt del consistori.

Estampaciones Sabadell (ESSA), empresa dedicada a la indústria auxiliar de l’automoció que té la seva factoria al municipi de Palau Solità i Plegamans, ha presentat un ERO que afecta el 40% de la plantilla, és a dir, 223 treballadors i treballadores.

La declaració promoguda per l’Entesa planteja els següents acords:

 1. Declarem la solidaritat de l’Ajuntament de Sabadell amb els treballadors d’ESSA Palau, així com de la resta d’empreses que també es troben en una situació de crisi.

 2. Sol·licitem que el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya intercedeixi entre l’empresa i els treballadors i treballadores per evitar que s’apliqui l’ERO presentat per Estampaciones Sabadell (ESSA)

 3. Sol·licitem al Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya que insti a ESSA a presentar un pla de viabilitat industrial per a la planta de Palau amb un Pla Social d’acompanyament al Pla industrial sense baixes traumàtiques.

 4. Comunicarem aquest acords al la direcció d’ESSA Palau, al comitè d’empresa d’ESSA Palau, a l’ajuntament de Palau Solità i Plegamans, als Grups Parlamentaris del Parlament de Catalunya i al President de la Generalitat de Catalunya.

L’Entesa per Sabadell confia que tots els grups municipals tinguin prou sensibilitat per solidaritzar-se amb aquest col·lectiu de treballadors i que la declaració pugui ser aprovada per unanimitat.