L’Entesa per Sabadell considera que el “canvis” en el govern municipal anunciats per Bustos no són més que una cortina de fum per amagar les seves limitacions

Com era previsible els canvis en el Govern municipal enunciats per part de l’alcalde Manuel Bustos no han sorprès ningú perquè no aporten res a la rutina de la seva gestió. Uns canvis però que evidencien els interessos de l’alcalde i posen de relleu les limitacions del seu equip de govern.

En primer lloc Manuel Bustos ha volgut desviar la realitat de la situació econòmica local –Sabadell és una de les ciutats amb més índex d’aturats- amb focs d’encenalls mediatics imitant els moviments dels responsables polítics de la Moncloa però movent peces en uns temes que no té competències per variar el rumb de la situació econòmica (ocupació, treball i educació).

Per l’Entesa per Sabadell aquests canvis responen única i exclusivament a l’intent de temperar les limitacions d’algunes regidories que es veuen desbordades per les peticions socials originades per l’actual situació econòmica, en concret les regidories de Salut i Serveis Socials i de Cooperació. Unes regidories a les quals a l’inici del mandat l’alcalde ja els va assignar una comissionada i un coordinador de Salut per suplir les mancances de gestió de les titulars, les regidores Maria Ramoneda i Concha Manzano.

La resta de moviments de regidors i regidores en les diferents àrees i districtes responen exclusivament a la necessitat de recol·locar determinades persones de confiança de l’alcalde al capdavant de les àrees més conflictives.

Es tracta doncs d’uns canvis que responen als interessos de l’alcalde i del seu entorn immediat per intentar tapar les limitacions polítiques del govern municipal que encapçala, de cara a fer front a la segona meitat del mandat amb la vista posada a les poperes eleccions municipals. Uns canvis d’esquena a les necessitats de la ciutat i que obvien depurar responsabilitats com les adquirides pel Sr. Joan Manau amb l’afer de les contractacions irregulars i a la necessitat de gestionar un pressupost municipal amb austeritat capaç d’afrontar la difícil situació econòmica actual i de futur.

Entesa per Sabadell