Les CAV organitzen una jornada de reflexió i debat a l’entorn dels residus

Continuant la seva tasca de debat i intercanvi d’informació i experiències, les Candidatures Alternatives del Vallès – CAV organitzen el proper dissabte una Jornada de reflexió i debat a l’entorn dels residus.

La jornada, que se celebrarà al CEIP La Jota de Badia del Vallès el proper dissabte dia 30 de maig a partir de les 10 del matí, començarà amb una sessió sobre la situació actual dels residus a Catalunya, continuarà amb una segona sessió sobre les plantes de valorització energètica com a forma de disfressar les incineradores, i, després d’una pausa, acabarà amb un intercanvi d’experiències.

L’objectiu d’aquesta matinal de treball és compartir informació i debatre alternatives davant l’amenaça de què l’Agència Metropolitana de Residus i la Generalitat instal·lin al Vallès noves incineradores, els efectes negatius de les quals intentaran minimitzar destacant les seves possibilitats com a productores d’energia.

Des de la seva creació, les CAV han alertat del greu problema de generació de residus a la nostra societat, lligat estretament a un model de consum desmesurat i a una política de foment d’envasos innecessaris nefasta. Un problema que només tindrà solució quan s’actuï sobre l’origen, és a dir, quan s’implantin polítiques actives de reducció dels envasos i de consum responsable.