L’Entesa porta a la Junta de Portaveus una moció a favor dels drets dels animals i contra el seu maltractament

Tot i que Catalunya disposa d’una de les lleis de protecció dels animals més avançades de tota Europa (Llei de Protecció dels Animals), encara es permet la celebració de lamentables espectacles taurins, cruels i violents en què s’estressa, s’esgota i es fereix de mort un animal com a forma de divertiment.

Les persones i els col·lectius que defensem els valors de respecte a la natura i als éssers vius, la cura del medi ambient en totes les seves vessants i l’educació basada en el respecte i la convivència no podem restar impassibles davant aquests fets.

Diverses entitats han endegat una campanya de sensibilització i a favor de l’abolició de les curses de braus i actualment més de 50 municipis de l’Estat ja s’han declarat favorables als drets dels animals.

L’Entesa per Sabadell sensible a aquesta situació es vol sumar a aquestes peticions i ha portat una moció a la Junta de Portaveus del proper dia 3, en la qual es plantegen per a la seva aprovació els termes següents:

 Declarar Sabadell ciutat amiga dels animals i respectuosa amb els seus drets.

 Declarar Sabadell municipi antitaurí, contrari a la pràctica de les curses de braus i a l’exercici de qualsevol tipus de violència envers els animals que els pugui causar qualsevol dany físic o psicològic.

 Manifestar la voluntat que no es celebrin curses de braus ni altres espectacles on es produeixi la mort o s’infligeixi estrès psicofísic a un animal en cap plaça de toros dels Països Catalans.

 Sol·licitar al Parlament de Catalunya la modificació de l’actual llei de protecció dels animals per tal que prohibeixi la tauromàquia en totes les seves formes, així com qualsevol espectacle que produeixi patiment a un animal.